Aile'nin Önemi


Hepimizin çok küçük yaşta öğrendiği bir kavramdır aile, anne baba ve kardeşlerimizden oluşan en yakınımızdaki birimdir.

Her zaman içinde yer aldığımız, destek aldığımız paylaştığımız ve sığındığımız bu kurum doğumdan ölüme kadar hayatımızın en önemli unsurudur.

Genelde çocuklar için aile daha önemli gibi görülsede yetişkinler içinde bir o kadar önem içermektedir. Aile kurumunun güçlülüğü ve sürekliliği hem çocuklar hemde yetişkinler için oldukça pozitif bir etki oluşturmaktadır. Dağılmış yada sorunlu aile ortamlarından çocuklar kadar yetişkinlerde etkilenmekte, problemli bir aile yapısı ailenin tüm üyelerini olumsuz yönde etkilemektedir.

Özellikle anne babanın boşanması yada ayrı yaşamaya karar vermesi gibi durumlarda yetişkin çocukların küçük çocuklara göre daha fazla etkilendiği belirlenmiştir. Bu tür durumların çocuğun ruh sağlığının bozulmasına kadar gidebilecek bir sorunlar zinciri oluşturabileceği unutulmamalıdır.

Türkiye gibi aile yapısına önem veren bir ülkede yaşayan bireyler için aile birliğinin öenemi 2-3 kat daha artmaktadır. Son dönemlerde giderek zayıflamakta olan aile kurumuna gereken önemi vermek ve her zaman aile kurumunu güçlü tutmak hem yetişkinlerimiz hemde çocuklarımız için daha sağlıklı bir geleceğe adım atmanın en doğru yolu olacaktır.
alıntı