2011- Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) İlkbahar Dönemi: Başvurular

Resmi Gazete’de 23.06.2007 tarih ve 26561 sayılı yayımlanan “Kamu Personelinin Yabancı Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” uyarınca Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılmaktadır.

2011-KPDS İlkbahar Dönemi Sınavı, 22 Mayıs 2011 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa’da yapılacaktır.

Sınav, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince,Danimarkaca(Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca’dan yapılacaktır. Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli sorulardan oluşan testler kullanılacaktır. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dilbilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Sınavda adaylara 80 soru sorulacaktır. Diğer dillerde sınav Türkçeye ve yabancı dile çeviri şeklinde yapılacaktır. Çeviri için 150-200 kelimelik metinlerden yararlanılacaktır.

Başvurular 28 Mart-6 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. Son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylar başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir. Diğer adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır. Başvuruda 3,00 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.Sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılmalıdır.

Adaylar, 2011-KPDS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Sınav hakkında daha ayrıntılı bilgiye 2011-KPDS İlkbahar Dönemi Kılavuzundan ulaşılabilir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI