Yarışma Konusu: “ Hayallerimdeki Dünya “

Yarışmanın Amacı: Okulöncesi eğitimin amaçlarından biri çocukların yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmektir. Farklı düşünme, hayal kurma, orijinallik ve sezgi, yaratıcı düşünmenin en önemli noktalarıdır. Bizde çocukların uçsuz bucaksız hayal dünyalarına bir kapı aralamak istedik. Onların hayal dünyalarını hep birlikte görmeye ne dersiniz?

Yarışmayı Düzenleyen Kuruluş: Özel Ataşehir Adıgüzel İlköğretim Okulu

Katılım: Yarışmamıza anasınıfı öğrencileri tek resimle katılabilirler. Katılan ürünler, daha önce ödül almamış olmalıdır. Katılım iki kategoride yapılacaktır.
Kategori: Anaokullarının 48–60 ay grubundaki öğrenciler
Kategori: Anaokullarının 60–72 ay grubundaki öğrenciler ve ilköğretim okullarının anasınıfı öğrencileri.

Seçim/Ödül: Toplam 6 tane ödül verilecektir.
Her iki kategoride de yarışmanın;
Birincilerine; Özel Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Kursu’nda 1 yıl ücretsiz resim kursu ve Faber Castel’den büyük resim seti
İkincilerine; Faber Castel’den büyük resim seti
Üçüncülerine; Faber Castel’den resim seti
Dereceye giren öğrencilere Flik-Flak’tan sürpriz hediyeler
Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası verilecektir.
Boyut ve Teknik: Resimlerin boyama tekniği serbesttir. Kullanılacak resim kağıdının kısa kenarı 35 cm., uzun kenarı 50 cm. olmalıdır.
Teslim:

Resimlerin son teslim günü 22 Nisan Çarşamba günü Saat: 17.00’dir.Resimler, Özel Ataşehir Adıgüzel İlköğretim Okulu, Baraj Yolu Cad. No:13 Ataşehir 34779 İstanbul adresine elden teslim edilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta ya da kargo ile gönderilebilir.
( Kargo ücreti gönderenlere aittir. Okullar adına toplu olarak teslim yapılabilecektir. Posta ya da kargo gönderimlerinde gecikme ihtimaline karşı (0216) 455 18 78’e telefonla, (0216) 455 05 98’e faxla ya da [email protected] adresine e-posta ile önceden bilgi verilebilir. Resimlerin arkasına, katılan öğrencinin adı, soyadı, okulu, yaş grubu ile bir öğretmen tarafından resmin açıklaması yazılmalıdır.

Seçici Kurul:
Prof. Dr. Ayşe Özel / Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi
Hülya BİLGİN/ Marmara Üni.Atatürk Eğitim Fak. Okul Öncesi Bölümü Öğretim Görevlisi
Meral AYDIN/ Adıgüzel İlköğretim Okulu Müdürü
Nurhan HOCAOĞLU/ Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü
Meltem Şahin/Adıgüzel İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni
Değerlendirme/Sergileme/Telif: Sonuçlar 4 Mayıs 2009 Pazartesi Günü saat 14.00 ‘te, Özel Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu, Baraj Yolu Caddesi No:8 34779 ATAŞEHİR adresinde sergileme ve ödül töreni ile birlikte açıklanacaktır. Sergi bir hafta boyunca açık kalacaktır. Ödül alanların dışında kalan resimler,15-30 Mayıs tarihleri arasında resimlerini teslim ettikleri adresten alabilirler. Bu sürede alınmayan resimlerden okulumuz sorumlu olmayacaktır. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler ve velileri bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.
Katılımcılara başarılar dileriz.