İZMİR ANLAYARAK HIZLI OKUMA KURSLARI,


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

İZMİR ANLAYARAK HIZLI OKUMA KURSLARI,

  • #1
    kesfetkendini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Haziran.2010
    Mesajlar
    10
    @kesfetkendini



    İZMİR ANLAYARAK HIZLI OKUMA KURSLARI,





    İZMİR ANLAYARAK HIZLI OKUMA KURSLARI, ANLAYARAK HIZLI OKUMA KURSLARI İZMİR, ANLAYARAK HIZLI OKUMA EĞİTİMİ ,

     1000 Sayfalık Bir Kitabı 4 Saatte Okumak Artık Hayal Değil!

     Okuduğunuz kitaplar elinizde haftalarca sürünüyorsa,

     Okuma hızınız yavaşsa,


     Az zamanda çok okumanız gerekiyorsa,


     Okurken yoğunlaşma sorununuz varsa,

     Cümleleri anlayabilmek için tekrar tekrar okuyup vakit
    kaybediyorsanız,


     Okuduklarınızı tam olarak anlamakta zorluk çekiyorsanız,


     Ağır metinlerin içinde kayboluyorsanız...


     Kısaca, okumak size zor, yorucu ve keyifsiz geliyorsa


    İŞTE DOĞRU YERİ OKUMAKTASINIZ!

    Yapılan bilimsel araştırmalarda insanlar yaşamlarında öğrendikleri bilginin çok büyük kısmını okuyarak elde ettiği ortaya çıkmıştır. Bilgi çağında, bilgi bombardımanından sağ çıkarabilmek; sınavlara hazırlanırken daha hızlı olabilmek; kitap, gazete ve dergilerdeki malumatları kaçırmamak, okuma hızınızı çağın gerektirdiği gereksinimler ve kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda yetersiz kalmaktadır. Şuan ki okuma hızınızla sürekli okusanız da o bu bombardımanın sağ çıkmanız çok zor, Çok okumak için bir çözüm bulmak lazım. Bu çözümde ANLAYARAK HIZLI OKUMA teknikleri…
    Amerika ve İngiltere de üniversiteye kadar, öğrenimin her safhasında kullanılan ve süreklide gelişen bu sistem insanların bilgiye daha kısa sürede ulaşmasına sebep oluyor.. Öğrenciler, iş adamları, yöneticiler, politikacılar hızlı okuma tekniklerinden faydalanıyorlar. ANLAYARAK HIZLI OKUMA ülkemizde her geçen gün yaygın hale geliyor. Ülkemizde ’de hızlı okuma ne kadar da yeni olsa da... Ülkemizde her geçen gün hızla yayılmaktadır.
    OKUMA SERÜVENİMİZ
    Hayatımızın içinde okuma serüveni dönelim; okumayı 6 – 7 yaşlarında ilkokulda öğreniyoruz. Yapılan araştırmalarda öğrendiklerimizin %80-85‘i okuyarak elde ediyoruz. Diğer taraftan hayatımızın kalan kısmında sadece okuyarak okuma hızımızın artacağını sanarak yaşamaya devam ediyoruz, ama hiç bir şekilde okuma hızımız artmıyor. İlkokul da 150 – 200 kelime okurken şuan yaşımız kaç olursa olsun okuma hızımızda hiç bir değişme yok hatta gerileme var.
    Özellikle de öğrenciyseniz veya mesleğiniz okuma ile doğrudan ilgiliyse bu ve önümüzde büyük sınavlar varsa ve çok fazla rakibinizde varsa okuma hızınızı neden bugüne kadar artırmak için hiç bir çaba göstermediniz. Kısacası bugüne kadar okumanın daha etkin hale getirmek için neden çaba göstermediniz.
    İyi ve etkili okuma için en son ne zaman kendinizi geliştirdiniz? Eğer böyle şuan kadar okumanızı geliştirmek için hiçbir şey yapmadıysanız, sizin öğrenme teknolojiniz, hala ilkokul 2 ya da 3. sınıfa giden bir çocuğun etkinliğinde okuyorsunuz.
    Düşünürseniz ilkokulda bir kere kelimeleri kavrayıp da içimizden okumaya başladığımızda okumayı öğrendiğimiz düşünülür. Okumayı bir kere öğrenince bundan sonra geriye sadece öğrendiklerinizi uygulamak kalır diye düşünüldüğü için bundan sonra okumayla ilgili çok az şey öğretilir.
    Okumayı sökmek; okumanın daha ilk evresinde olduğumuz için gerçekle bu kadar ilgisiz bir düşünce olamaz. Bu durumda bırakmak, emeklemeyi öğrenen bir bebeğin tüm hareketleri öğrendiğini varsaymak gibi bir şeydir. Halbuki daha yürümenin, koşmanın, dans etmenin öğretilmesi gerekir. Bu örneği okumaya da uyarlayabiliriz. Sürünür vaziyette yere öylece bırakılıyoruz; artık yürümeyi, koşmayı ve dans etmeyi öğrenmenin zamanıdır…
    Okuma’nın DNA'sında yazılı olan genetik kalıtımsal bir faktör değildir. Saç ve göz renginize karar veren genler gibi iyi ya da kötü bir okuyucu olmamıza karar veren bir gen yoktur.
    Öyleyse Okumanızı geliştirebilir miyiz?
    Okumayı yedi yaşında ilkokulda öğrendiğimize göre okuma bir beceridir. Okumayı geliştirebilirsiniz. Uygulamaların 30 – 45 gün boyunca sadece 20 – 40dk. hakkını vererek bu beceriyi kazanabilir ve ustalaşabilirsiniz. Herkes hızlı okuyabilir sadece bu beceriyi geliştirmemiz gerekiyor.


    HIZLI OKUMA NEYİ HEDEFLER?
    İZMİR ANLAYARAK HIZLI OKUMA eğitimin temelinde görsel algılama vardır. Böyle olunca da temel hedefimiz gözümüzün kaslarını eğitmeyi, gözümüzün çevik görmesini, görme alanını genişletmeyi, okurken satırların üstünde serseri gibi dolaşan gözümüze daha etkin bir şekilde ritim kazandırma ve bütün bunlar ile görme artı algılama uyum sağlamayı hedefler.
    Önemli olan hızlı okumak değil, isterseniz ışık hızında okuyun. Hiçbir anlamı yoktur. Bu eğitimin temel hedefi daha hızlı ve etkin görme ve algılamadır. Kısacası bu program görsel algılama düzeyimizi geliştirerek okuma, algılama, anlama düzeylerimizi yükseltmeyi hedefleyen farklı bir teknik beceridir. Bu beceriyi herkes gibi sen de kazanabilirsin.
    HIZLI OKU. PRATİK VE HIZLI TEST ÇÖZ.
    SBS, YGS, LYS, KPSS, ALES vb. sınavın ismi neyse o kadar önemli değil; öğrenciler normalde 30dk ile 45dk bir zaman kazandıracaktır. Yavaş okuyan öğrenciler, sınavlarda zamanı yetiştiremezken hızlı okuma becerisi kazanan bir öğrenci hem hızlı öğrenecek, hem daha dikkatli olacaktır…
    ANLAYARAK HIZLI OKUMA tekniklerini öğrenen bir öğrenci hızlı okuyarak hayal kurmayacak ve zihinsel odaklanmasını çok daha etkin seviye taşımış olacaktır. Mesela; SBS, YGS, LYS, KPSS, ALES sınavında Türkçeden paragraf sorusu çözen bir yavaş okuyucuyu düşürseniz, yavaş okuduğundan dolayı paragraf sorusunun sonu geldiğinde, “acaba ben yukarda ne okumuştum” durumuna düşer. Çünkü yavaş okuyan öğrencinin beyni hayal kurar, zihinsel odaklanma düzeyi iyi durumda olmaz ve istediği sonucu alması zorlaşır.
    Hızlı okuma becerisini kazan bir öğrenci hem hızlı bir şekilde soru çözer, hem de dikkati, odaklanması ve konsantrasyonu daha etkin bir seviyede olduğundan, bilgiyi daha etkin şekilde öğrenmiş olur. Düşünme, algılama, değerlendirme kavramı ve karar hızı artar. Hızlı okuma tekniklerini bilen bir öğrenci, okuma işini monotonluktan çıkarır zevkli ve eğlenceli bir hale getirir. Daha kısa sürede daha fazla öğrenme fırsatı bulmuş olur.
    Okumak için vakit ayırmak günümüzde gittikçe daha güç oluyor. Etkin ve hızlı okumak sınavlara hazırlan bir öğrenci için bir ayrıcalık değil, zorunluluk bir ihtiyaç olmaya başlıyor. Çünkü bütün sene çalışan öğrenci okuma hızının yavaş olduğundan dolayı sınav soruları yetiştirmezken hem hak ettiği hedefine ulaşamaz hem de bütün emekleri boşa gidecektir.
    HIZLI VE ETKİN OKUMAK NELER KAZANDIRACAK
    ☺ Öğrenci iseniz ve okumayı sevmiyorsunuz ancak okumanız ve öğrenmeniz gereken çok şey var. (ortaokul, Lise, üniversite vb…) dolayısıyla yığınla kitap, not sizi bekliyor.
    ☺ 200 sayfalık bir kitapta yaklaşık 50.000 ya da 60.000 kelime bulunur. Yavaş okuyan bir okuyucu bir saatte yaklaşık 6.000 – 7.000 kelime okuyabilir. Bu da yaklaşık 7 – 8 saatte bitireceği anlamına gelir o kitabı. Hızlı okuma tekniklerini uygulayan bir kişi aynı sürede 2 – 3 kitap bitirebilir ve yavaş okuyan kişiden daha fazla anlar.
    ☺ Öğrencisiyseniz okumayı seviyorsunuz ancak okumaya vakit ayıramıyorsunuz.
    ☺ SBS, YGS, LYS, KPSS, ALES … vb. sınavlara hazırlanıyorsunuz ama zaman problemi yaşıyorsunuz. 45dk ya da bir saat zamanda kazanabilirsiniz. Bu nasıl mı olacak? Bizi izlemeye devam edin…
    ☺ Etkili, hızlı verimli bir okuyucu olmak için hızlı okuma tekniklerini öğrenebilirsiniz. Temelde yavaş okumanın mantığı kelime – kelimedir. Hızlı okumanın mantığı ise kelime grupları halinde, satırın daha geniş bir bölümünü görmek ve algılayabilmektir. Bundan önce üzerinde durulması gereken yavaş okuyoruz, çünkü;

     Kelimeleri teker – teker okuyoruz.
     Okurken kelimelere takılıyoruz ve geriye dönüşler yapıyoruz.
     Okurken dudaklarımızı belki dilimizi oynatarak okuyoruz.
     Bir konuyu daha iyi anlayabilmek için yavaş okumak gerektiğine inandık.
     Yavaş okumanın nedeni dikkatimizi toparlayamamak, çabuk yorulmaktır.
     Yavaş okumanın en temel sorunu içten seslendirerek okumaktır.
    Hızlı okuyan bir öğrenci neler kazanacak?
     Etkin ve hızlı bir şekilde öğrenirsiniz.
     Okuduğunuzu verimliliğinizi artması ve daha etkin bir şekilde anlama becerisi kazanmış olursunuz.
     Sınavlarda 30dk ya da 45dk arasında zaman kazanmış olursunuz.
     Sınavlarda kendinize olan öz güveniz artmasına neden olursunuz.
     Okurken zihniniz daha iyi ilişki kurar.
     Okurken beyniniz hayal kurmaz ve bütünü görür.
     Artık öğrencilik mesleğini icra ederken okuma daha zevkli hale gelir.
     Hayatınızı her yönden etkileyecek bir alışkanlık kazanmada büyük bir adım atmış olursunuz.
     Kelime hazinenizi ve genel bilgi birikiminizi arttırmanıza yardımcı olur.
    EĞİTİMİN DETAYLARI:

     Eğitimin ismi: İZMİR Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi

     Eğitmen: Cemal KONDU.( Kişisel VE KURUMSAL Gelişim Uzmanı/ Yazar)

    Eğitimin süresi: 24 saattir. 5 haftalık zaman diliminde programın tamamlanması uygundur. (Eğitimlerimiz %25 teorik, %75 pratik uygulamalardan oluşmaktadır.)
     Eğitimin dili: Türkçe.

     Eğitim yeri: İzmir anlayarak hızlı okuma kursları

    KİMLER BU EĞİTİME KATILABİLİR?

    Sınavlara hazırlananlar,( SBS, YGS, LYS, KPSS, ALES vb.) öğrenciler ve eğitmenler, Yöneticiler ve her düzey idari görevliler, Okumayı ön planda tutan tüm meslek erbapları ve Okumasını geliştirmek isteyen her yaştaki kişiler.
    İZMİR’DEKİ ANLAYARAK HIZLI OKUMA VE ÖĞRENME EĞİTİMLERİ VE SEMİNERLERİ( KURSLARI) İÇİN AYRINTILI BİLGİ:

    SAYGIN NLP&INLPTA DANIŞMANLIK INTERNATIONAL
    ( İzmir Kişisel Ve Kurumsal Gelişim Akademisi)
    Kıbrıs Şehitleri CAD. No: 30 EBRU APARTMANI Daire: 11
    Alsancak - İzmir

    Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224
    © Bireysel ve en fazla 3 kişilik özel grup çalışmaları – En üst düzeyde başarı
    Saygın NLP & Danışmanlık International, Cemal KONDU -
    Sınav Koçu,
    Hızlı Okuma İzmir Anlayarak Hızlı Okuma Kursları

    msn:[email protected]
    © Bireysel ve en fazla 3 kişilik özel grup çalışmaları – En üst düzeyde başarı
    İzmir Hızlı Okuma, Hızlı Okuma İzmir, İzmir Anlayarak Hızlı Okuma, Hızlı Okuma Eğitimi İzmir, İzmir hızlı okuma kursları, hızlı okuma kursları İzmir, Hızlı Okuma Teknikleri İzmir, İzmir Hızlı Okuma Sertifika, Hızlı Okuma Eğitmeni İzmir, Hızlı Okuma Egzersizleri İzmir ve Hızlı Okuma Teknikleriyle ilgili tüm bilgileri buradan takip edebilirisiniz.

  • #2
    uzmanpsikolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Haziran.2014
    Mesajlar
    1
    @uzmanpsikolog



    İzmir Hızlı Okuma





    Merhaba ..Ben de Hızlı Okuma Eğitimi aldım.Eğitimimi Saygın Coaching & Consulting'den CEMAL KONDU'nden aldım.Bu konuda CEMAL bey çok profesyonel..Bana verdiği eğitim sayesinde sınavlarımda inanılmaz dereceler aldım ve kitap okuma alışkanlığım arttı. Hepinize tavsiye ederim..İyi ki varsın ulaşabilirsiniz...

    İzmir Hızlı Okuma

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. ANLAYARAK HIZLI OKUMA UZMANLIĞI SERTİFİKASI
      Konu Sahibi pusulaeğitim Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 28.Temmuz.2011, 01:12
    2. ANTALYA HIZLI OKUMA, HIZLI OKUMA ANTALYA, ANTALYA HIZLI OKUMA EĞİTİMİ
      Konu Sahibi pusulaegitim Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 24.Haziran.2011, 21:54
    3. ANLAYARAK HIZLI OKUMA UZMANLIĞI SERTİFİKA EĞİTİMİ
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 31.Mayıs.2009, 04:05

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş