26- 27 KASIM 2011

ÇOCUK OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİ - İZMİR

Eğitimci: Psk. Dr. Selen Ayas
Program :
1.Gün : 26 KASIM 2011 Cumartesi Saat 10:30-18:30
2. Gün : 27 KASIM 2011 Pazar Saat 10:30-18:30
Program ;Teorik içeriğin verilmesi,vaka sunumları,uygulamaya yönelik çalışmalar ve örnek oyun terapisi odasının düzenlenmesi şeklinde yapılacak olup katılımcılardan da bir çocuk ile öğrenilen teknikleri uygulayıp rapor sunmaları beklenecektir.
Katılımcılara Psikoloji Eğitimleri ve Terapileri Derneği tarafından sertifika verilecektir.

Programın İçeriği:

Oyun Nedir?

Çocuk için oyunun önemi ve yeri

Çocukta oyunun Gelişim Aşamaları

Oyun Terapisi Nedir?

Oyun Odası Nasıl Hazırlanmalıdır? Oyuncak Seçimi Nasıl Yapılır?

Farklı Oyun Terapisi Yaklaşımları


OYUN TERAPİSİ TEKNİKLERİ

Non Direktif Oyun Terapisi

Child Centered ( Çocuk Merkezli Oyun Terapisi )

Filial Therapy

Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi

Kimler Katılabilir: Üniversitelerin Psikoloji,Psikolojik Danışmanlık, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi bölümlerinden mezun olanlar,sosyal hizmet uzmanları ve ilgili bölümlerde okuyan 4.sınıf öğrencileri

Ücret: Eğitim ücreti 575 TL( KDV hariç) dir. Materyaller(CD ler) ve kitaplar 60 TL dir.

Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

Eğitim Yeri: Empatizmir Aile Danışmanlık Merkezi
Dr. SELEN AYAS (Uzman Psikolog)

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümü lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Klinik Psikoloji Master programını,2010 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde de Doktora programını tamamlamıştır. Master programı sürecinde “Suç işlemiş ve Şizofreni Tanısı Almış Kişilerin Suç Tipleri, Suç İşleyiş Biçimleri, Kişiklik Özellikleri” konulu, doktora programı sürecinde ise “Boşanma Sürecindeki Çiftlerin Evlilik İçi Çatışma Nedenleri ve Bu Çatışmaların Bireyler Üzerindeki Ruhsal Etkileri” üzerine tez çalışmalarını yapmıştır. Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları Klinik ve Poliklinik tecrübesi bulunmaktadır. ‘Çocuk Ruh Sağlığı Eğitimi, Çocuk Testleri Eğitimi, Yetişkinlere Uygulanan Objektif Testler’ eğitimlerini almıştır. 2001 yılında rehabilitasyon merkezinde uzman eğitimci psikolog olarak görev almıştır. TAT – Rorschach Eğitimive Uygulaması – Yorumlaması,CAT ve Louissa Düss Testleri ve Klinik Yorumlaması, Çocuklar Uygulanan Objektif Testler(Bender Gestalt, Benton, Frostig, Goodenough,TKT ,Metropolitan, Pebody,AGTE,Denver,Gessell, Porteus, Cattel 2A-3A) ve KBT Eğitimi almıştır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adroloji ABD Cinsel Fonksiyon Bozukluğu Polikliniğinde Psikoterapist olarak çalışmış daha sonra Psikolojik Danışmanlık merkezinde görev almıştır. 2005 yılından itibaren Bakırköy Adliyesinde Bilirkişi olarak görev yapmakta, kendine ait danışmanlık merkezinde ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışmalarına devam etmektedir. 2010 yılı itibariyle Arel Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak psikoloji bölümünde psikolojik testler dersi vermektedir. Çalışma alanları; Cinsel Fonksiyon Bozuklukları, Bilişsel Davranışçı Terapi Teknikleri, Gelişim Psikolojisi, Aile Terapisi, Sosyal Psikoloji ve Adli Psikiyatri, Oyun Terapisidir.Psk.Dr.Selen Ayas Psikoloji Eğitimleri ve Terapileri Derneği kurucusudur.



Empatİzmir Aile Danışmanlık Merkezi

6345 Sk. No:22 K:1 D:2 Palmiye Apt. Bostanlı Karşıyaka İZMİR



Tel: ( 232) 336 3684

Fax: (232)330 30 48

[email protected]