7.İSTANBUL TANGO FESTİVALİ


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

7.İSTANBUL TANGO FESTİVALİ

  • #1
    Sevim ERGENE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    6,952
    @Sevim ERGENE



    7.İSTANBUL TANGO FESTİVALİ





    7. İSTANBUL TANGO FESTİVALİ



    2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul bu kez kendini dansla ve müzikle ve aşkla anlatıyor.
    7. Uluslararası Tango Festivali’nin dili sadece tango değil. Dansla farklı kültürleri bir araya getirirken; kendi kültürel zenginliğine de seçtiği mekanlarla anlatmak istiyor.

    Medeniyetlerin buluştuğu şehir İstanbul, 30 Haziran – 4 Temmuz 2010 tarihlerinde yine tüm dünyada tanınan önemli bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

    7. Uluslararası İstanbul Tango Festivali, bu yıl da 50’ye yakın ülkeden dansçıların katılımıyla, nefes kesen Arjantinli tango dansçı ve eğitmenlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

    Aşkın ve tutkunun dansı tango, medeniyetlerin buluştuğu yerde, 2010 Avrupa ve Kültür Başkenti İstanbul’da, bu kez dünyanın 50’ye yakın ülkesinden ülkemize gelecek dans tutkunlarını ve dünyanın en ünlü dansçı ve eğitmenlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

    Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen festivalin en önemli özelliklerinden biri, Arjantin Büyükelçiliği tarafından da resmi bir organizasyon olarak tanınması ve tangonun anavatanından da aynı desteği alabilmesi.

    Medeniyetlerin buluştuğu yerde, İstanbul’da, dört gün sürecek bu organizasyonda dans geceleri, şehrin zengin kültürel mirasına ışık tutan mekanlarda gerçekleşecek.

    7. Uluslararası Tango Festivali’nin dili sadece tango değil. Dansla farklı kültürleri bir araya getirirken; kendi kültürel zenginliğine de seçtiği mekanlarla anlatmak istiyor. Festivalin yabancı katılımcıları, dans ederken, şehri ve zengin tarihini yakından tanıma fırsatı buluyor.

    El Encuentro’nun kurucu-eğitmenleri ve festivalin sorumluları Şule ve Aydoğan Arkış: “Yedi yıldır düzenlediğimiz Uluslararası İstanbul Tango Festivali, artık dünyanın en ünlü tango organizasyonları arasında yer alıyor. Dansçılar ve eğitmenler bir yıl önceden yaptıkları programlarına İstanbul’u da ekliyorlar. Geçtiğimiz yıl, 46 ülkeden yabancı katılımcı ağırladığımız organizasyonumuzun sadece derslerine değil, gecelerine de rekor bir ilgi oldu. Festivale dört yıl üst üste gelen konuklarımız bile var. İstanbul’dan ve tarihinden çok etkilendiklerini söyleyen konuklar, gördükleri yakınlık ve misafirperverlikten de son derece memnun. Milonga olarak adlandırdığımız dans gecelerimizde geçtiğimiz yıl, yaklaşık 1000 kişi, tarihin büyülü atmosferinde, dünyaca ünlü canlı tango orkestralarının eşliğinde dans etti. Bu festivali organize etmekteki amacımız sadece tangoseverlerin dansını geliştirmek, farklı kültürleri bir araya getirmek, dünyanın en ünlü tango eğitmenlerini, dansçılarını ve orkestralarını İstanbul ile buluşturmak değil, aynı zamanda medeniyetlerin buluştuğu bu şehrin tanıtımına katkıda bulunmak.”

    Festival Programında Her An Dans Var!

    İstanbul’un dansla, özellikle de tangoyla olan bu buluşması dansa olduğu kadar, şehrin tanıtımına da önemli katkılar sağlıyor. Birçok filmde ve organizasyonda şovlarıyla nefes kesen usta dansçılarla gündüz workshop’larda çalışma fırsatı yakalayan katılımcılar, geceleri onların nefes kesen gösterilerini yakından izleme fırsatı buluyor. 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul bu kez kendini dansla ve müzikle ve aşkla anlatıyor.

    Festivalin bu yılki dansçı ve eğitmenleri, Sebastian Arce – Mariana Montes; Mariano “Chico” Frumboli – Juana Spulveda; Adrian Veredice – Alehandra Hobert; Damian Rosenthal – Celine Ruiz; Ruben – Sabrina Veliz.

    İstanbul’un en köklü tango okullarından biri olan El Encuentro tarafından düzenlenen “7. Uluslararası İstanbul Tango Festivali”, 30 Haziran’da Dalyan Kulüp’te başlıyor.

    Açılış galası 1 Temmuz Perşembe günü, Adile Sultan Sarayı’nda ustaların festival açılış danslarıyla başlayacak. Bu yıl, El Encuentro’nun katılımcılara ve tangoseverlere bir de sürprizi var. İlk gece, okulun yeni tango orkestrası “La Ideal”’’in genç ve birçoğu eğitmen tango dansçılarından oluşan ekibinin canlı performansı eşliğinde dans edilecek. Sabrina ve Ruben Veiz; Mariano “Chico” Frumboli – Juana Spulveda’nın gösterilerin ardından, Utku Kuley ve Setenay Ersoy sahne alacak.

    2 Temmuz Cuma, Mimar Sinan Üniversitesi’ndeki milonga Adrian Veredice – Alehandra Hobert; Damian Rosenthal – Celine Ruiz’in gösterisiyle başlıyor. Ardından Cecilia Piccini ve Ali Alper Özdemir’in performansı izlenebilecek. Gece katılımcıların danslarıyla renklenecek.

    3 Temmuz Cumartesi, festivallerin en tanınan çifti Sebastian Arce – Mariana Montes, beklenen açılış dansıyla 1001 Direk Sarnıcı’nın büyülü atmpsferine renk katacak. Şov, Elif Ömüriş ve Yener Altıparmakoğulları’nın gösterisiyle devam edecek. Gecenin sonunda festival sona erecek.
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 9 YAŞINDA!

  • #2
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    tangoo izlemsi pek zevkli.
    ama yapmasıı...
    teşekkürlerr canımmm

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Bir aşk ve tango albümü
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum MÜZİK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 03.Eylül.2011, 14:49
    2. 1. İSTANBUL OPERA FESTİVALİ
      Konu Sahibi Sevim ERGENE Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 01.Temmuz.2010, 18:55
    3. ASSOS ATHENA FESTİVALİ
      Konu Sahibi TURKUAZ-E Forum TARİH
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 01.Temmuz.2010, 11:04
    4. tango ve salsa
      Konu Sahibi hamidiye Forum ŞARKI-MÜZİK İSTEK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 07.Şubat.2010, 00:19
    5. GÖRME ENGELLİ ÇOCUKLAR yararına - ÇOCUK FESTİVALİ
      Konu Sahibi Arz Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 21.Mayıs.2009, 17:47

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş