Tatilde hangi kitabı okuyalım?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Tatilde hangi kitabı okuyalım?

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... Sonuncu
  • #1
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU



    Tatilde hangi kitabı okuyalım?





    Tatile çıkmadan önce kitapevlerine uğramayı düşünenler için edebiyat dünyası ve yazarlardan tatilde okunacak kitaplar listesi:

    Buket Uzuner
    Seyahat ederken hangi ülke veya şehirdeysem oranın yazarını okumak bana şahsen iyi gelir. Örneğin Lizbon’da “Saramago veya Pessao”, Prag’da “Kafka” okumak, Adana’da “Yaşar Kemal” veya Mardin’de Murathan Mungan’ın “Paranın Cinleri” kitabı gibi... Seyahatlerde fotoğraf çekerek nasıl o coğrafyanın imgelerini, henüz karsılaştığımız yeni bir yerin yüzünü sabitleyip, saklamak hoşumuza gidiyorsa, yolda okumak da kendi içyüzümüzün o sırada fotoğrafını çeker. Bu yüzden filanca yolculuk sırasında okuduğumuz o kitap aklımızdan çıkmaz. Çünkü yolda savunmasız ve özgür kalan ruhumuz, okumak eylemine damgasını vurur ve unutulmaz kılar. Yolda okunacak kitaplar için aklıma gelen Alain de Botton’un “Seyahat Sanatı”, Jose Saramago’nun “Filin Yolculuğu” ve Exupery’nin “Küçük Prens”i.



    Ahmet Ümit
    Seyahat sırasında tarihçi Philip Mansel’in “Konstantiniyye” kitabını okumalarını tavsiye ediyorum. Kitap, 1453 İstanbul’un fethinden Cumhuriyet’e kadar İstanbul’un 5 yüz yıllık tarihini anlatıyor. Çok eğlenceli bir dille yazıldığı için tatil için ideal. Osmanlı’dan itibaren şehrin ruhunu ve tarihini öğrenmek isteyenlere ilk adım olarak bu kitap önerilebilir. Kolay okunan bir kitap ve sizi şaşırtacak anekdotlara sahip. Kanuni ile Hürrem Sultan’ın aşkı, Lale Devri’nin ardındaki giz, İstanbul’un fethi gibi bilmediklerinizi orada görmek mümkün. Farklı bakışıyla da İstanbul’un geçmişi ilginizi uyandıracak türden. Denize girip çıkıyorsunuz ardından kitabı elinize alıp padişahın cariyelerinin sayısını bu kitaptan öğreniyorsunuz...



    Okay Gönensin

    Tatilde ya da değil Georges Simenon’un bütün kitaplarını tavsiye ederim. Bu yaza, Türkçe çevirisi yetişirse John Le Carrè’nin son kitabı “Çok Aranan Bir Adam”ı da tavsiye ederim.



    Mehmet Tezkan
    Nilüfer Göle “İç içe girişler İslam ve Avrupa”, Amin Maalouf “Çivisi Çıkmış Dünya”, Giles Milton “Kayıp Cennet”, Cihangir Akşit “Sarı Sessizlik”, Aliza Marcus “Kan ve İnanç.”



    Aslı Erdoğan
    Seyahate çıkarken yanıma yeni ve hiç tanımadığım bir yazarın kitabını, okumaktan asla sıkılmadığım bir eseri, klasiklerden seçki ve bir şiir kitabı alırım. Seyahatte ciddi kitaplar okunmaz yorumuna katılmadığımdan dolayı her zaman tam tersi davranmışımdır. Seyahatlerde çok daha iyi olabiliyor bu durum. Okuyuculara önerim ise 22 yaşında keşfettiğim Nobel Ödüllü yazar Jean-Marie Gustave Le Clezio’un “Çöl” kitabı. Çok şiirsel bir girişi var. Çöl ve çölde yaşayan kabileleri anlatan bu kitap, girişteki üç sayfası için bile okunmaya değer. Bir de Macar yazar Karel Çapek’in “Semenderlerle Savaş” kitabını tavsiye edebilirim. 30’lu yıllarda yazılmasına rağmen günümüz toplumunu çok iyi şekilde hicivleyebilmiş. Zekice yazılmış polisiye bir taşlama.



    Ayşe Kulin
    Buket Uzuner’in “Yolda” hayli eğlenceli bir yolculuk kitabı. Ahmet Ümit’in “Bab-ı Esrar”ı ise kendi yolculuğuna çıkmış bir genç kadını, geçmişine doğru çok değişik bir yolculuğa çıkarıyor, hazır Aşk (Elif Şafak) gündemdeyken, Mevlana ile ilgili bir bakış açısı daha sunduğundan dolayı tavsiye ediyorum. Son olarak İskender Pala’nın “Katre-i Matem”ini, Osmanlı dünyasına çok degişik ve büyülü bir yolculuk yaptırdığı için öneriyorum.



    İskender Pala
    Erhan Afyoncu’dan “Truva’nın İntikamı” bu sıralar keyifle okuduğum kitaplardan. Sevilmesindeki neden tarihsel bir sürekleyici yanı olması ve kısa kısa keyifli hikayelerden oluşması. “Truva’nın İntikamı” İstanbul’un fethini, bugüne kadar hiçbir tarihçinin bakmadığı açıdan bakıyor. Önsözü ve arka kapağını okudum gerisini okumaya kıyamadığımdan tatile gittiğimde okumaya devam edeceğim.



    Buket Aşçı
    Bu yılki tatilime şu kitaplar eşlik edecek, sizlere de bunları tavsiye ederim. “Yazınsal Yaşamlar” kitabı ile geçen yıl Türkiye’de tekrar gündeme gelen İspanyol yazar Javier Marias’ın “Duygusal Adam” romanı... Bir opera sanatçısının aşk üçgeni üzerine kurulu olan bu romanı okumak için yazarın şu sözlerinin bile bence yeterli bir neden: “Aşkın her zaman gerçeğin sağladığı bir hayal unsuruna gereksinim duyduğunu söyleyebiliriz. Diğer bir deyişle, o anda ne kadar elle tutulur, ne kadar gerçek olduğuna inanmak istesek de aşkın her zaman hayali bir yanı vardır. Aşk her zaman tamamlanmak üzeredir, her zaman olabilecek olanın evrenidir. Daha doğrusu olmuş olabileceklerin evrenidir.” Bir de ne zamandır okumak için fırsat kolladığım “Denizcilik tarihine erotizm penceresinden bir bakış” üst başlığını taşıyan Klaus Hympendahl’ın “Denizde Günah” isimli kitabını alıyorum. Çünkü kitap son derece ilginç bir konuyu “Gemide bir kadının olması uğursuzluk yaratır” sözünün gerçek olup olmadığını ele alıyor.



    İclal Aydın
    İngiltere seyahatim sırasında Özen Yula’nın “Gizli Aşk Bu” kitabı bana eşlik etti. Özen Yula bana göre edebiyatın en önemli isimlerinden biri. Bu yaz okumadan sıkılmayacağınız kitaplar arasında da yerini alıyor. Özellikle uzun uçuşlarda okumak bana çok iyi geliyor. “Gizli Aşk Bu”da Cihangir’de yaşanmış bir aşkı sinemasal bir dille anlatıyor.



    Yekta Kopan
    Arnon Grunberg’in “Tirza”sı bu sıralar tavsiye ettiğim kitaplar arasında. Heyecanlandırıcı, dinamik ve etkileyici bir roman okumak isteyenler bu kitaba sahip olmalı. Aslında seyahat için kitap ayrımı yapmamak gerek. O an ki ruh haliniz ne okumak istiyorsa onu okuyun. Tirza’yı da sadece seyahat için değil her zaman “güzel kitap” okumak isteyenlere öneririm.



    İnci Aral
    Alberto Moravia’nın “Küçümseme” adlı romanını öneriyorum. Küçük ama klasikleşmiş başyapıt, bir evlilik hikayesi. Kıskançlık, sadakat, sevgi ve orta sınıf yaşam tarzının insan ruhu ve tutkuları üzerindeki etkilerini ustaca irdeliyor. Bu eser yalın ve sürükleyici anlatımıyla yolculuk sırasında da rahatça okunabilme özelliği taşıyor.



    Aytekin Hatipoğlu
    Tatilde mutlaka kitap okunurmuş edalarına girmek doğru değil bir kere. Öyle bir tatil olur ki kitap okumaya kalkarsan dövebilirler bile adamı. Ama hani “dinlence” tatiliyse bu, işte zihin için tam mesai zamanıdır. Bana göre zihin ne kadar çalışırsa ruh o kadar dinlenir. O yüzden, olur da tatile çıkarsam: 1. “Tarihyazımı”, Ernst Breisach (tarih kuramlarına şöyle topluca bakabilmek için). Bu tür kitaplar kendilerine hasredilmiş zaman istiyor. Tatil ne güne duruyor. 2. “Savaş Sonrası / 1945 Sonrası Avrupa Tarihi” Tony Judt. İçinde bulunduğun çağın tarihi yazmaya kalkıyorsun. Bin küsur sayfanın kapağını açmaya cesaret etmek için tatil iyi fırsat.

    Bir de tatil, klasikleri yeniden okumak için iyi fırsattır. Roza Hakmen’in İspanyolca’dan çevirdiği “Don Quijote” mesela, yapraklarına bira, kahve vs. sıçratmamak kaydıyla. Ya da erguvan buğusunda bir tatil için Tanpınar’ın “Huzur”u veya “Mahur Beste”si... Durup dururken başınızı belaya sokmak istiyorsanız yeni yazarlarla tanışmayı da deneyebilirsiniz: Mümtaz Mehmet Tütüncü ve “Küheyli Buharlan”ı mesela, Ya da Aslı E. Perker ve “Cellat Mezarlığı”. Ne mutlu tatile çıkabilene...

    (son haberler)
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #2
    çocukçuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Haziran.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    329
    @çocukçuk







    teşekkürler verdiğin bilgiler için arkadaşım elif şafak aşk kitabını gerçekten çok övüyorlar. elimdeki kitabı bitireyim bende almayı düşünüyorum...ben şu aralar ayşe kulin okuyorum...romanları çok akıcı başladım mı 1-2 günde bitiyor... veda, gece seslerini okudum, şimdi umut adlı kitabındayım... umur zaten vedanın devamı sayılır...hepsinide şiddetle tavsiye ederim!!!
    ...ÖNCE OKUL ÖNCESİ...



  • #3
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    Alıntı çocukçuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkürler verdiğin bilgiler için arkadaşım elif şafak aşk kitabını gerçekten çok övüyorlar. elimdeki kitabı bitireyim bende almayı düşünüyorum...ben şu aralar ayşe kulin okuyorum...romanları çok akıcı başladım mı 1-2 günde bitiyor... veda, gece seslerini okudum, şimdi umut adlı kitabındayım... umur zaten vedanın devamı sayılır...hepsinide şiddetle tavsiye ederim!!!
    en son bende aşk kitabını bitirdim,,tek kelimeyle harika..hemen alıp okumanızı taviye ederim...
    rica ederim
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #4
    asyalım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Mart.2009
    Mesajlar
    1,254
    @asyalım







    Gülşah hazır konu açmışken birada ben vereyim örnek Ben bu kitapları okumadım ama arkadaşlarım okumuş ve çok beğenmişler aşk romanıymış sanırım bi deneyin isterseniz ben öyle yapcam da



    canan tan'dan başka PİRAYE ve EN SON YÜREKLER ÖLÜR
    Seni hastalığımda sağlığımda da yanımda görmelyim
    Güneşin doğduğunu da battığını da senle izlemeliyim
    Yanabilir saltanatlar olsun yeniden yaparız
    Bizde bu sevda sürdükçe ölsek de yanyanayız



  • #5
    mavilim.mavilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    MERSİN
    Mesajlar
    5,615
    @mavilim.mavilim







    arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler;Ben de Solmaz Kamuran'ın Kiraze,Çanakkale Rüzgarı adlı romanlarını okumanızı tavsiye ediyorum

  • #6
    KPSS2012... - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    457
    @KPSS2012...







    Verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim..
    Ben de ''Elif Şafak-Aşk'' kitabını okuyorum henüz bitmedi ama mutlaka okunması gereken kitaplardan.Daha sonra da ''Ahmet Ümit-Bab-ı Esrar'ı'' okuyacağım inşaallah...
    ...KPSS2012İSTANBUL...

  • #7
    ana-okulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Haziran.2009
    Mesajlar
    96
    @ana-okulu







    Alıntı asyalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gülşah hazır konu açmışken birada ben vereyim örnek Ben bu kitapları okumadım ama arkadaşlarım okumuş ve çok beğenmişler aşk romanıymış sanırım bi deneyin isterseniz ben öyle yapcam da



    canan tan'dan başka PİRAYE ve EN SON YÜREKLER ÖLÜR

    kesinlikle katılıyorum okunması gereken en güzel aşk romanı
    unutmayalım ki ! mutluluk kaynağımız olan
    çocuklarımızı , mutsuzluk kaynağına dönüştürmemek biz eğitimciler ve en başta anne-babaların elindedir...

  • #8
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK







    Teşekkürler öneriler için ve paylaşım için
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • #9
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    haydi arkadaşlar bana tatilde kitap önericek başka kimse yokmu
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #10
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN







    Alıntı Alıntı
    Ayşe Kulin
    Buket Uzuner’in “Yolda” hayli eğlenceli bir yolculuk kitabı. Ahmet Ümit’in “Bab-ı Esrar”ı ise kendi yolculuğuna çıkmış bir genç kadını, geçmişine doğru çok değişik bir yolculuğa çıkarıyor, hazır Aşk (Elif Şafak) gündemdeyken, Mevlana ile ilgili bir bakış açısı daha sunduğundan dolayı tavsiye ediyorum. Son olarak İskender Pala’nın “Katre-i Matem”ini, Osmanlı dünyasına çok degişik ve büyülü bir yolculuk yaptırdığı için öneriyorum.
    çok sevdiğim bir yazar mutlaka okumam gerek bi eserini
    Teşekkürler
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. okuyalım
      Konu Sahibi Musa BAL Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 33
      Son Mesaj : 07.Ağustos.2013, 19:18
    2. Derslerde ders kitabı,öğrenci çalışma kitabı vb.eğitim aracının kullanılması yasağı
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 13
      Son Mesaj : 05.Nisan.2012, 20:07
    3. Okuyalım
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum HAKLARIMIZI ARAYALIM
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 16.Mart.2012, 20:58
    4. Cevap: 9
      Son Mesaj : 20.Temmuz.2011, 22:28

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş