Gitmesi gelmesi en kolay fuar

250 yayınevinin katıldığı fuarda, kitaplar yüzde 25 ile 50 arasında değişen indirimlerle okurlara sunuluyor.



İnternette kitap satışı yapan 'www.idefix.com'un, ''Gitmesi gelmesi en kolay fuar'' sloganıyla düzenlediği sanal kitap fuarı başladı.

Alınan bilgiye göre, bu yıl 7'nci kez düzenlenen fuar, 22 Aralıka kadar devam edecek.


250 yayınevinin katıldığı sanal fuarda, kitaplar okuyucuya yüzde 25 ile 50 arasında değişen indirimlerle sunuldu.
Haberin devamı ↓reklam

Edebiyatseverlerin heyecanla beklediği, bilgi sınayan, hafıza zorlayan, hız ölçen Sanal Kitap Fuarı Alıntı Yarışması'nın bu yılki ödül sponsoru Microsoft oldu. Her günün birincileri ve yarışma genelinin birincisinin ayrı ayrı ödül kazanacağı yarışma süresince en çok birinci olan yarışmacı, Microsoft'tan kazandığı hediyelerin yanı sıra ''www.idefix.com''dan seçeceği 20 romanın sahibi olacak.

Geçen yıl 1,2 milyon ziyaretçi toplayan fuarı, bu yıl 1,5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

'YAŞAR KEMAL ORMANI' TAMAMLANDI

''www.idefix.com'', geçen yıl Tema Vakfı ile başlattığı bir ortak çalışmayla satılan kitapların gelirlerinin bir kısmıyla orman oluşturmaya başladı. Projenin ilk ayağı ''Yaşar Kemal Ormanı'' geçen günlerde tamamlandı.

7. Sanal Kitap Fuarı ile bu ormanların ikincisi de oluşturulacak. Kitapseverler, bu yeni ormanın ithaf edileceği yazarı fuar süresince vereceği oylarla belirleyecek.

Adaylar ise Ahmet Hamdi Tanpınar, Ahmet Ümit, Aslı Erdoğan, Attila İlhan, Ayşe Kulin, Aziz Nesin, Bilge Karasu, Buket Uzuner, Can Dündar, Can Yücel, Canan Tan, Elif Şafak, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Halid Ziya Uşaklıgil, Hasan Ali Toptaş, İhsan Oktay Anar, İskender Pala, Kemal Tahir, Latife Tekin, Mehmet Eroğlu, Murathan Mungan, Nazım Hikmet Ran, Nermin Bezmen, Oğuz Atay, Orhan Kemal, Orhan Pamuk, Peyami Safa, Sabahattin Ali, Sait Faik Abasıyanık, Soner Yalçın, Sunay Akın, Turgut Özakman, Uğur Mumcu, Vedat Türkali ve Zülfü Livaneli olarak belirlendi.

kaynak:ntvmsnbc