Kendinizi iş yerinizde saplanmış mı hissediyorsunuz? Oraya çakılı kaldığınızı ve içinizin her an daraldığını mı hissediyorsunuz? İş yerinizden nefret mi ediyorsunuz? Sadece hayatınızı devam ettirmek için mi çalışıyorsunuz? İş yerinizde hoşlanmadığınız biri mi var? Bu tür düşüncelerden kurtulmanın yolu, olumlamadan geçmektedir. Peki, nasıl yapacağız?

Bir düşününün, hepimiz günümüzün büyük bir kısmını işyerinde geçiriyoruz. Bu vakte; gidiş, geliş yol süresini de eklersek, ailemizden daha fazla zamanı, iş hayatımıza ayırıyoruz. Hal böyle iken; birde çalıştığımız ortamdan nefret ediyorsak, hayat bizim için çekilmez hale gelecektir.

Örneğin; sevmediğiniz bir insanla çalışıyorsanız, o kişi her aklınıza geldiğinde şartlanmış olarak öfke duygusu hissedeceksiniz. Size kahve ısmarlasa biel, o kahveyi içerken, içinizden “ne gıcık birisi” diyeceksiniz. Çünkü o kişi ile, öfkeyi birbirine bağlamışsınız. Bu kalıcı paterni değiştirmek sizin elinizde. Bilinçaltı telkine açıktır, olumlama cümleleri ile kendinizi yeniden programlayabilirsiniz.

Bu kelimeyi sık sık tekrar edin: “İş yerindeki herkesle harika bir ilişkim var. Buna ......... da dahil” O kişiyi her anımsadığınızda bunu düşünün. Durumun nasıl değiştiğine siz bile şaşıracaksınız.

Birkaç olumlama cümlesi daha:

Her gün bu işe gitmek benim için bir keyif.
Bulunduğum yer havadar, coşku dolu, harika bir yer.
İyi para kazanıyorum.
Çalıştığım iş yerini her zaman severim.
Her zaman, takdir edilirim.
Her zaman, harika patronlarım olur.
Çalışmak benim için kolay ve eğlencelidir.
Yaptığım her işten zevk alırım.
Her zaman, en nazik müşterileri çekerim.
İstediğim zaman iş bulurum.
Herkes için yeterince var, benim içinde.
İş yerimde mutluyum.
Bu iş için gerçekten minnettarım.

Hayatınızda olumlu sonuçlar görebilmeniz için, bilincinizi şu an değiştirmelisiniz. Bilinç değişikliği gerçekleşene kadar, bu düşünceyi tekrar etmeye devam edin.

Hiçbir şeklide bilinçaltınıza olumsuz telkinler yüklemeyin, kötü fikirleri kendinizden uzaklaştırın. Berrak ve gökyüzü gibi masmavi bir bilinçaltı için, negatif düşüncelerden uzak durun.

Bir iş bulmanın zor olduğunu düşünmeyin. İhtiyacınız olsan sadece bir iş. Sahip olacağınız berrak bir bilinç, başarıya giden yolu sizin için açacaktır. İnsanların çoğu korkuya kapılır. Ekonomik kriz, işler çok kötü, batıyorum gibi cümleler kurarlar. Bilinçaltınıza yüklediğinize ve kabul eftiğiniz şey, sizin için gerçeklik olur.
Unutmayın ki, çalışma hayatınızın nasıl olmasını istediğinize karar veren, sizsiniz. Bunu başarmak için olumlu şeyler düşünün. Bu ifadeleri sok sık tekrarlayın. İstediğiniz çalışma hayatına sahip olabilirsiniz.

ALINTIDIR.