Yeşil Bayrak Ödülü Başvurusu


Kimler Başvurabilir


Öncelikle, başvuru yapacak okulların iki eğitim öğretim yılına ait tüm dokümanlarını (eylem planı, dönem raporları, bilgi güncelleme ve yıllık katılım paylarını) eksiksiz ve zamanında göndermiş olmaları gerekmektedir.

Ödüle başvurmak için okulların en az iki eğitim öğretim yılı başından beri programda yer almaları ve aynı konuyu işliyor olmaları gereklidir. Bu süre, öğretmenlerin ve öğrencilerin programa adapte olması, çalışmalarını tamamlaması ve çevrelerini bilinçlendirmeleri için gereklidir.

Programın 7 adımını başarıyla gerçekleştirdiğine inanan Eko-Okullar Yeşil Bayrak Ödül başvurusu yapabilirler.

Not: İçerisinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılının (2015–2016) ikinci döneminde Yeşil Bayrak Ödül başvurusunda bulunabilecek kurumlar;

- Programımız kapsamında 2014–2015 eğitim-öğretim yılı itibari ile çalışmaya başlamış olan ve ilk kez ödül başvurusunda bulunacak Eko-Okullarımız,

- 2013-2014 eğitim-öğretim yılı sonunda Yeşil Bayrak almış olup bu sene ödül yenileme için başvuracak olan Eko-Okullarımızdır.

Başvuru Nasıl Yapılabilir?

1) Ön Başvuru Formu

Ön başvuru internet sayfamızdan yapılmalıdır (Okul ziyaretleri konusundaki programımızı sağlıklı yapabilmemiz için gerekli olan bu form, 15 Şubat - 11 Mart tarihleri arasında gönderilebilir.)

İnternet sayfamızda yer alan "Yeşil Bayrak Ön Başvuru Formu”nun doldurularak internet üzerinden gönderilmesi gerekmektedir. Ön başvuru formu için tıklayınız.

Online başvuru tek başına yeterli değildir. Aşağıda yer alan "Yeşil Bayrak Başvuru Dosyası"nın da mutlaka kargo ile gönderilmesi gerekmektedir.

2) Yeşil Bayrak Başvuru Dosyası

Başvuru dosyası, içerisinde soruların cevaplarının bulunduğu word dokümanı( bu dökümana bu sayfanın en alt kısmından ulaşabilirsiniz) ve fotoğrafların yer aldığı CD'dir.

Başvuru için hazırlanmış olan sorular Eko-Okullar Programı’nın yürütülmesinde temel olan “7 Adım”ı içerecek şekilde hazırlanmıştır. Bu kapsamda sorulara ayrıntılı cevaplar verilmesi Yeşil Bayrak süreci ve çalışmaların genel kapsamda görülebilmesi için büyük önem taşımaktadır.

Yeşil Bayrak Ödül Başvuru sorularının cevaplarını içeren word dokümanı 2 kopya şeklinde hazırlanıp orijinal dosyanın okul idaresinde bulunması, diğerinin ise Vakfımıza gönderilmesi gerekmektedir. İstenirse dosya daha fazla sayıda hazırlanıp zümrelerin arşivinde de yer alabilir.

Gönderilecek CD'nin içeriği düzgün ve anlaşılır şekilde hazırlanmalıdır. Dosya içeriğine göre CD’deki klasörler belirlenerek düzenli bir arşiv olması gerekmektedir. Cevaplanması beklenen 8 sorumuz için fotoğraflar 8 klasör halinde düzenlenebilir. Örneğin; “Klasör 1: Eko-Okullar Komitelerinin Kurulması” şeklinde isimlendirilen bir dosya içerisinde bu alandaki sorular ile ilgili olan fotoğraflar yer alabilir. (Fotoğrafların orijinal hallerinin elimizde bulunabilmesi açısından yukarıda belirtilen şekilde içeriği düzenli bir cd ile fotoğrafların gönderilmesi tercih edilmektedir. Fotoğrafların çıktı olarak gönderilmesi çok zorunlu olmadığı sürece istenmemektedir. Çalışmalar ile ilgili tüm fotoğrafların değil, bizlere fikir verebilecek fotoğrafların gönderilmesi tercih edilmektedir. )

** Lütfen elinizde olan tüm fotoğraf ve kaynakları düzenlemeden olduğu gibi göndermeyiniz. Dosyanızın istenilen özelliklerde olmasına lütfen dikkat ediniz.

** Soruların cevaplarını içerecek şekilde hazırlanan word dokümanı da cd'nin içerisinde gönderilmelidir. Başvuru için hazırlanan bu word dokümanı imzalı bir şekilde okulunuzda bulunan Eko-Okullar klasörü içerisinde de yer almalıdır.

Son başvuru 11 Mart'tır. Daha sonra gönderilen kargolar kesinlikle kabul edilmeyip geri gönderilmektedir. (11 Mart 2016 Cuma dosyanın kargoya verilmesi için son gündür!)

İki yıla ait Eylem Planı ve Raporlarınızın yeniden bizlere gönderilmesine gerek yoktur. (Plan ve raporlarınız arşivimizde zaten mevcuttur ve yıl içerisinde incelenmiştir. Ancak bunların okulda tutacağınız dosyanızın içerisinde yer alması önem taşımaktadır. )

YEŞİL BAYRAK BAŞVURU DOSYASI İÇERİĞİNDE YER ALAN SORULARI FORM HALİNDE İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Önemli Not : Eko-Okullar programı kapsamında bize iletmiş olduğunuz her fotoğraf Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ve FEE tarafından basılı doküman ve online olarak kullanılabilecektir. Fotoğraflarının kullanılmasını istemeyen okullarımızın bize bildirmelerini önemle rica ederiz.

Başvuru Dosyasının Gönderileceği Adres Bilgileri:

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (Eko-Okullar Programı)

Mebusevleri Mah. Ayten Sk. 28/1 Tandoğan / ANKARA

Nasıl Eko-Okul Oluruz?