Sabah Sabah Çay Krizi!!


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Sabah Sabah Çay Krizi!!

Like Tree1Likes
  • 1 Post By kamuş

Konu: Sabah Sabah Çay Krizi!!

  • #1
    Sincera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Mayıs.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    186
    @Sincera



    Sabah Sabah Çay Krizi!!





    Buraya yazarsam belki biraz rahatlarım düşüncesiyle başladım cümlelerime. Öyle sinirlerim bozuk ki, müdürün odasına gidip aklıma gelen her şeyi söylememek için kendimi frenliyorum.

    Bu sene yarım saat süt izni talep ettim diye müdür bana taktı resmen, aranıyor bir şey olsa da çıkışsam diye. Sabah sınıfımın kapısında beklemeler, küt diye sınıfa girmeler falan her geldiğinde de sinir bozacak bir şeyler söylüyor, tabi sinirimi bozan söyledikleri değil uslubu oluyor çoğu zaman. Bu sabah sınıfımda henüz 2 öğrenci varken çay almak için mutfağa gittim, çay saatimiz yok okulda kahvaltı saatinde de ben süt için yarım saatliğine eve gidiyorum sonra koştur koştur derse yetişiyorum. Sınıf sabah sakinken çay içmek istedim, geldi ve direkt ''ders, ders, ders'' diyor bana üst üste. Bende çayımı alıp sınıfa gidiyorum zaten burda oturmuyorum ki dedim bana zaten 4 saat çalışıyorsun çayınıda evinde iç çok istiyorsan erken gel çocuklar gelmeden iç senin çay hakkın yok zaten falan dedi bende ama ben insanım susadım ve çay alıyorum hepsi bu o zaman sınıflara stajyer alın dedim ben seninle tartışmayacağım alamazsın içemezsin yapamazsın bilmem ne söylendi bir sürü hemde çocuklarımın yanında sinir sistemimi yine çoğu sabah olduğu gibi altüst edip gitti!!

    Öyle öfkeliyim ki.. Bir çok müdürle çalılştım ama hiç bu kadar uslubunu bilmeyen bir insanla çalışmamıstım ki yazarak ifade edemiyorum söyleyiş tarzını ses tonunu ve mimiklerini görmeniz lazım, dünyanın en büyük suçunu işlediniz zannedersiniz.

    Bu çay krizini nasıl çöözebilirim? evet yönetmelikte benim tenefüs ya da çay saatim yok biliyorum ama bu zaman kadar çalıştığım müdürlerim bunu hiç sıkıntı yapmadığı için dersi aksatmadan çayımı içmiştim. Bu durumu nasıl çözebilirim? Yönetmeliğimizde bununla ilgili her hangi bir şey yok değil mi?
    Deha, İmkansız Zannedilen Mümkünü Görebilmek Demektir... Gemilerin karada da gideceğini bilmek ''Mehmet''lerden birini ''Fatih'' Yapar...

  • #2
    mugge2003 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Ağustos.2009
    Mesajlar
    326
    @mugge2003







    müdürünüz abartmış bencede. yani 4 saat ders yapıyoruz diye hiç insani ihtiyaçlarımız olmayacakmı. çay içme, tuvalete gitme , su içme , nefeste almayalım olsun bitsin. zaten ilk etkinlik serbest zaman ne olmuş çocukları gözlemlerken bir çay almış içmişsen. şu dinlenme olayını yönetmelikle bir düzene koysalar bu hiç sorun olmayacak. ne farkı var anlamıyorum onlar 40 dk artı tenefüs biz elli dk ders bide hiç ara vermeden arka arkaya.bizim yaş gurubu 1 e gitti şimdi teneffüs yapıyolar demekki yaşla ilgisi yokmuş. bence çocukları ihmal etmedikten sonra çay içmekte hiç bir sorun yok bende içiyorum. çocukların sevmediği birşey zaten canları da çekmiyor. Bu arada idarecinizle iyi anlaşmaya çalışın bence çünkü takan müdür iyi olmuyor. insanın huzuru kaçıyor. oda sınıfa yansıyor.

  • #3
    isp.4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.Ekim.2009
    Nereden
    ANKARA
    Mesajlar
    186
    @isp.4







    Selamlar, sevgili arkadaşım müdürünüzün süt izni vermesi harika. Benim müdürüm bu iznin sadece branş öğretmenlerinin hakkı olduğunu söylemiş ve bana bu izni vermemişti. Bu yüzden gerçekten çok şanslısın.
    Müdürünün tavrı gerçekten çok yanlışş.Anlattıklarına göre senin açığını yakalamak için uğraşıyor gibi . Görmezden ve duymazdan gel.Sen işini yaptıkça oda anlayacaktır zaten çalıştığını. Ona böyle basit kozlar verme.Allah hepimize kolaylık versin.Problem sadece çay içememek olsun....

  • #4
    eylül9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Ağustos.2011
    Mesajlar
    60
    @eylül9







    hocam iyi idareci bulmak çok zor bence sorun idare değil bizim müfredatımız ve tabi ki bizleriz o kadar okul önceci var gördüğüm en pasif etkileşimsiz öğretmen grubu bence sonuçta hakkımız yeniyor diğer öğretmenler 40 dk ve teneffüs ek dersleri de ful bize gelince üvey evlat muamelesi dinlenme saatimiz olsaydı müdürünüz ne size karışabilir nede bu kadar yüz göz olurdunuz ki eminim bu şekilde devam ederse hepimizin başına gelebilecek bir durum inşş bir çözüm bulunurda hepimiz rahatlarız. diğer branş öğretmenleride idareyle iyi değiller ama tanınmış hakları daha fazla olduğundan çok şey söylenemiyor bende bu konudan çok çok şikayetçiyim
    sizlerden de ricam lütfen herkes bu konuda biraz duyarlı olsun çözümü olamicak bir durum değil gündemde tutulmalı

  • #5
    Sincera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Mayıs.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    186
    @Sincera







    Birde tavrı görseniz, sanki çok büyük bir suç işliyorum.. Süt izni konusuna gelince bana da başta hayır dedi, sadece branş öğretmenleri kullanabilir dedi bende bunu bana yasal bir yazı ile sunmasını istedim, sunamadı. bende dilekçe yazdım ve de sendikamdan süt izni kullandırmayan müdürler hakkında yasal işlem başlatılacağına ilişkin yazı vardı onuda dilekçemin ekinde sundum, bir şey demedi.

  • #6
    fezsin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.Mart.2009
    Mesajlar
    80
    @fezsin







    ama siz de adamı kışkırtmışsınızdilekçeler ekler onların nefretini sağlar.hak arama yolunda haksız duruma düşürür hocam inatlaşmayın deriğm

  • #7
    kamuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Mesajlar
    161
    @kamuş







    yorumların çoğunluğunda hakkınızı aramanın olumsuz sonuçlar doğurduğundan bahsedilmiş ama ben katılmıyorum. öncelikle siz öğretmensiniz tıpkı diğer branşlarda olduğu gibi . hiç kimse müdür bile olsun hakkınızı gasbedemez. süt izni tüm memurlar ve tüm öğretmenler için geçerlidir. siz de hakkınızı arayıp zaten hakkınız olanı elde ettiğiniz için sizi tebrik ederim . ama bunu yapamayan arkadaşlar,sizler böyle yaptıkça hakkınızı yiyen çok olur. idareyle tartışmalı olmak tabiki hoş değil ama siz hakkınız olanı isteyin bırakın müdürünüz size taksın. hiç aldırış etmeyin hatta yokmuş gibi davranın. bizim dinlenme hakkmız yok ama istredğiniz zaman çay içebilirsiniz eğer müsade etmezse alın çayınızı sınıfta için böylece dersi bıraktığınızı da iddia edemez. siz ondan çekinmeyin biraz gözüpek olun, biraz dişlerinizi gösterin sesini bile çıkaramaz. hatta onu gördüğünüzde ters ters bakın karşısında güçlü görünün ki o sizden çekinsin . ben yıllar önce böyle yaptm ve sindirdim müdürümü.
    Sincera likes this.

  • #8
    kamuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Mesajlar
    161
    @kamuş







    bir de size ters birşey söylediğinde siz de ona haddinizi aşmayın deyin kibarca. 6 yıl önce müdürüm benim sınıfa yarım saat erken girmemi ve daha geç çıkmamaı istedi. neymiş çocuklar 8 buçukta başlayan derse 8 de geliyorlarmış , okul öncesi farklıymış vs vs. dedi. ben de ona okul öncesinin farklı olamdığını, benim de ders saatlerimin belli olduğunu ve hiçbir sebeble sınıfa erken girme zorunluluğum olmadığını söyledim. sınıfa erken gelen ya da geç giden çocuklardan benim değil idarenin sorumlu olduğunu söyledim ve çıktım odasından. ve o günden sonra ders zili çalmadan asla sınıfa girmedim daha öncesinde okula geldiğimde direkt sınıfa giderdim. geç giden çocuk olduğunda zil çaldıktan sonra idarenin odasına bıraktım velisini arayın buradan alsın dedim. kimse sesini çıkaramadı. biz zayıf görünürsek bizi ezen çok olur unutmayın.

  • #9
    çay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Kasım.2009
    Mesajlar
    35
    @çay







    hakkımızı arama konusunda sonuna kadar katılıyorum size biz de memeuruz yönetmelikte anasınıfı öğretmenleri kullanamaz diye bir madde yok sonuçta ama müdürler bu izinleri kendi tekellerine almışlar malesef kendileri bir toplantım var diyor tüm gün okula gelmiyor, saat 2 buçukta çekiyo gidiyo nasılsa müdür yardımcısı okulda diye çocuğu hasta oluyo evde çocuk bakıyo izin mi alıyo yada rapormu alıyo hayır ama senin iznine raporuna laf ediyo hep aynı hep bütün heryerde böyle ama bizde aman müdürle zıtlaşmayalım diye susuyoz arayalım hahhımızı sendikalarla bağlantılı olalım özlük haklarımızı bilelim sahip çıkalım.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. sabah kalktım hapşu
      Konu Sahibi mavikardelen Forum ŞARKI-MÜZİK İSTEK
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 27.Şubat.2012, 01:21
    2. Sabah
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum ÇOCUK ŞARKILARI (MP3)
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 05.Mart.2011, 19:44
    3. Sabah-öğle akşam...
      Konu Sahibi tanrıdagı Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 25.Kasım.2010, 09:39
    4. Her Sabah, Yanılmak!
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 28.Ağustos.2010, 06:07
    5. "sabah"(kalk artık sabah oldu) şarkısı
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum ÇOCUK ŞARKILARI NOTALARI
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 02.Ekim.2009, 22:58

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş