Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Mezunu Öğretmen Adayları


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Mezunu Öğretmen Adayları

  • #1
    andromeda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Mayıs.2009
    Mesajlar
    1
    @andromeda



    Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Mezunu Öğretmen Adayları





    Gönderen : Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Mezunu Öğretmen Adayları

    Alıcı : Sayın T.C Milli Eğitim Bakanımız Nimet ÇUBUKÇU ve

    Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürümüz Remzi İNANLI’ya iletilmek üzere

    - OKUL ÖNCESİ EĞİTİM YAŞAMIN TEMELİDİR ÖZENİ ŞARTTIR -

    Nasıl ki bir kader mahkumu özgürlüğe kavuşacağı günü yıllarca özlemle bekliyorsa; bizler de anasınıflarına kadrolu öğretmen olarak atanıp, minik öğrencilerimizle buluşacağımız o günü aynı heyacan, umut, inanç ve özlemle bekliyoruz.

    2004 senesinden beri Kadrosuz Usta Öğretici Görevlendirilmesinin yasal mevzuata aykırı, eğitim ilkeleriyle çelişen yönleriyle biz fakülte mezunları açısından olumsuzluklarını Milli Eğitim Bakanlığındaki muhataplarına bir çok kez yazmış konuyu çeşitli iletişim araçlarıyla da anlatmışken; aylarca hep oyalanan, üzülen taraf olduk. Ta ki Danıştay İkinci Dairesinin içimizdeki umutları yeşertmesine kadar. ( Esas No: 2009/377 )

    Karar içeriğinde: “öğretmen olmayan kişilere öğretmenlik görev ve sorumluluğu verilemeyeceği gibi öğretmen olarak görevlendirilme koşullarını taşımayan kişilerin bağımsız sınıflarda öğretmenlik görevi yapması da yasal olarak mümkün değildir. Usta öğreticilerin, öğretmen görev ve sorumluluğu içinde bağımsız sınıf verilerek değil, ancak bir öğretmen yanında ve onun gözetiminde sınıflarda görevlendirilebilecekleri açıktır” denilmiştir. Bu ifadeyi Milli Eğitim Temel Kanunu ve Talim Terbiye Kurulu Uygulamaları ekseninde değerlendirdiğimizde: Kadrosuz Usta Öğreticiler görev yapacağı sınıfa atanmış sadece bir okul öncesi öğretmeni yanında ve onunla birlikte çalışabilirler.

    Danıştay İkinci Dairesinin Kadrosuz Usta Öğreticilerle ilgili 16.02.2009 - Esas: 2009/377 Kararına istinaden, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün İl Valiliklerine 15.4.2009 tarihinde göndermiş olduğu 1145 sayılı Kadrosuz Usta Öğreticiler konulu genel yazısında belirtili: “kadrosuz usta öğretici olarak görev yapan ve yüksek öğrenim mezunu olmayan usta öğreticilerin, yönetici ve/veya kadrolu/sözleşmeli bir öğretmen nezaretinde kadrosuz usta öğretici olarak görevlerine devam etmelerine” ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle, yukarıda açıklanan nedenlerle yurdun çeşitli İllerinde davalar açmış bulunmaktayız.

    İleride ekmeğini yiyeceğimiz, yarınlarımızın teminatı T.C Milli Eğitim Bakanlığına karşı böyle davaların açılması bizi de mutlu etmemiştir. Fakat mevzuata aykırı işlem tesis edilmeye devam ettiği sürece T.C Anayasasın vatandaşlarına verdiği demokratik hak arama hürriyetinden güç alınarak bu tür davalar açılmaya devam edilecektir.

    Daha önce bizlere denildi ki: “Lisans mezunu olmayan Kadrosuz Usta Öğreticilerin(kız meslek lisesi mezunları, AÜ Açık Öğretim Fakültesi Öğrencileri ve çocuk gelişimi önlisans mezunları) birçoğu taşrada istihdam ediliyor. Biz ücra yerdeki köy-kasaba okullarındaki anasınıf öğretmen açığını ancak böyle kapatabiliyoruz.” Şimdi o idareye sormak gerek, 21. yüzyılda kalkınmış ülkemizde hangi köy-kasabamızda yol, su, elektrik, telefon yok? Tabi ki hepsinde var. Hatta bir dizüstü bilgisayar ile Ağrı Dağının zirvesinde bile 3G teknolojisi ile mobil internete bağlanılabilinir. Bu beldelere en uzak havalimanlarının da araçla ortalama 2(iki) saat olduğu hesaplandığında tüm Türkiye 1(bir) saatte avuçlarımızın içinde. Üstelik şuan doğu ve güneydoğunun sayısız köy-kasabalarında yüksekokul mezunu doktor, hemşire, subay, astsubay ve sınıf öğretmenlerimiz canla başla çalıştığı düşünüldüğünde; biz İşsiz Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Mezunları olarak, bayrağımızın dalgalandığı her okulda, Şehit Kanlarının aktığı her toprakta seve seve görev almaya hazırız. Yeter ki bizlere bu imkan sunulsun. Bu imkanın da yetkili idarece bizlere verileceğinden yana ümidimiz tamdır.

    2009-2010 Eğitim Öğrenim Sezonunda 30(otuz) ilde okul öncesi eğitiminin zorunlu olacağı kesinleştiğinden, ağustos ayında yeni öğretmen kontenjanları açıklanacağından, 100 binden fazla okul öncesi öğrencisini ve usta öğreticilik görevlendirilmesinden dolayı atanamayan 30 bin dolayında okul öncesi öğretmen adayını da göz önünde bulundurarak; Sayın Bakanımız Nimet ÇUBUKÇU Hanımefendi ile Genel Müdürümüz Remzi İNANLI Beyefendiden işsizlik ve kadro problemlerimize kalıcı çözümler üretmelerini talep ve arz etmekteyiz. Mayıs 2009

    Ad Soyad imza

    NOT : Sevgili Arkadaşlar bu metni okul öncesi mezunları ile paylaşın. Herkes MEB’e özellikle mektup ve faks ile yollasın.

    Nimet ÇUBUKÇU Faks: 0312 419 57 72 Adres: T.C Milli Eğitim Bakanlığı - Bakanlıklar / ANKARA

    Remzi İNANLI Faks: 0312 418 05 59 Adr: T.C MEB Okul Öncesi Genel MD. Merkez Bina 2. Kat A-Blok Bakanlıklar / ANKARA

    nimet.cubukcu(et)meb.gov.tr ve ooegm(et)meb.gov.tr mail adresleri olup; TÜM OKUL ÖNCECİLERİ HAK ARAMAYA DAVET EDİYORUZ.

  • #2
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)







    paylaşımın için teşekkürler
    <CENTER>
    </CENTER>

  • #3
    TilsimveKelebek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Nisan.2009
    Mesajlar
    190
    @TilsimveKelebek







    AÖF 2. sınıf öğrencisiyim. Her iki adresede emaili gönderdim.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 1. Ulusal Okul Öncesi Eğitimi Öğretmen Kongresi
      Konu Sahibi glbhrmar Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 27.Ocak.2013, 02:16
    2. Okul Öncesi Öğretmenliği
      Konu Sahibi zynp* Forum GENEL SORUNLARINIZ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 21.Mayıs.2012, 00:41
    3. Okul öncesi öğretmenliği eğitimi semineri (60 Saatlik)
      Konu Sahibi minepoyraz Forum ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 10.Aralık.2011, 03:54
    4. okul öncesi öğretmenliği
      Konu Sahibi filaa Forum YGS
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 14.Mart.2011, 00:36
    5. Okul Öncesi Öğretmenlik Mezunu Öğretmen Adayları İçin Kadro Kampanyası !!
      Konu Sahibi ser_tuu Forum ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 19.Temmuz.2009, 06:49

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş