ALO 183 ŞİDDET HATTI


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

ALO 183 ŞİDDET HATTI

  • #1
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara



    ALO 183 ŞİDDET HATTI





    KADINLAR "ALO 183 ŞİDDET HATTI"NDAN HABERSİZ Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğünce kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismarın bildirilmesi için oluşturulan "Alo 183" ihbar hattına Diyarbakır'da bir yılda sadece 7 başvuru yapıldı.
    Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zülfü Toman, AA muhabiri Meral Özdemir yaptığı açıklamada SHÇEK Genel Müdürlüğünce yürütülen "Alo 183 Şiddet Hattı"nın Diyarbakır'da da alt yapısının tamamlanmasının ardından geçen yıl hizmete girdiğini anımsattı. Kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve her türlü istismarın bildirilmesi amacıyla oluşturulan hattın 24 saat hizmet verdiğini, yapılan başvuruların sorumlu komisyona iletildiğini ve bunun sonucunda da ilgili birimin hemen harekete geçtiğini ifade eden Toman, hatta bugüne kadar 37 başvurunun yapıldığını, ancak sadece 7'sinin sosyal hizmetleri kapsadığını söyledi.
    KADIN SIĞINMA EVİNE YÖNLENDİRİLDİLER
    Bildirimde bulunulan kişiye danışmanlık ve yönlendirilme yapıldığını anlatan Toman, şöyle konuştu: "Diyarbakır'da bugüne kadar 36 başvurudan sadece 7'si söz konusu konuyla ilgilidir. Diğer başvurular sosyal hizmetlerin ilgisi dışında yapılmıştır. Başvurulardan 3'ü aile içi şiddet konusunda yapılmış. Konu emniyet aracılığıyla çözülmüştür. 2'si yaşlı hizmetiyle ilgili, 2'si de emniyet vasıtasıyla bize getirilenlerdir. Emniyet vasıtasıyla bize getirilenler kadın sığınma evlerine yönlendirildiler. 183 hattı, kendisine telefon edene rehberlik hizmeti veriyor ve yönlendirme yapıyor. İlgili kuruma müracaat eden veya tamamen onun yapabileceği bir şey değilse, bizim ilgili arkadaşlara bilgi veriliyor. İlgili arkadaşlarımız devreye giriyor."
    HAT BİLİNMİYOR
    Hattın aktif olarak 2007'nin başında devreye girdiğini, belirten Toman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlar bu hattı bilmedikleri ve yeni bir uygulama olduğu için henüz yoğun olarak başvuruda bulunmuyor. Bu hattı bilmediklerinden ihbarları daha çok 155 ve 156 hatlarına yapıyor. Biz diğer hatlar gibi il düzeyinde merkez kurmuş değiliz. Ankara'ya bilgi veriliyor, Ankara da illerdeki temsilcileri yönlendiriyor veya sorunla ilgili vatandaşın nereye gitmesi gerektiği konusunda rehberlik hizmeti veriyor. Bu hat sosyal hizmet alanına giren bütün konulara yönelik danışmanlık ve yönlendirme hizmeti veren bir hattır. Hattın tanıtımı için geçen yıl bir kampanya yapmıştık. Vatandaşların hattı zamanla bunu öğreneceği ve sıklıkla kullanacağı düşüncesindeyiz. Sosyal hizmet alanına giren çocuk, kadın ve yaşlılara yönelik çekinmeden arayıp danışmanlık hizmeti alabilirler. Ancak daha çok sıcak vakalarla ilgili ihbarda bulunurlarsa hat amacına ulaşmış olur."


    ALINTI
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • #2
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK







    Evet genelde 155 i aramaya alışmış insanlar.
    Çok teşekkürler paylaşım için.
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. SANAL ŞİDDET VE ÇOCUK
      Konu Sahibi glbhrmar Forum Bilinçli Anne-Baba Olma Rehberi
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 19.Ekim.2010, 10:45
    2. Cevap: 1
      Son Mesaj : 20.Ağustos.2010, 13:39
    3. ŞİDDET VE ÇOCUK
      Konu Sahibi rmzneelf Forum KİTAP-DERGİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 06.Haziran.2010, 15:35
    4. KONTÖRLÜ HATTI OLANLARA KÖTÜ HABER!
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum BİLİM VE TEKNOLOJİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 10.Temmuz.2009, 23:56

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş