1. Öneri
Profilimize girip 'Profile Privacy' dediğimizde - yani profilimizi özelleştirmek istediğimizde - şu açıklamalarla karşılaşıyoruz :
If you would like to restrict the display of some of the blocks on your profile page, select a minimum relationship that other users must meet to see the blocks.

Note: Guests and users on your Ignore List will only be able to view the blocks on your page where you have selected 'Everyone'.


Burasının Türkçeye çevrilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü site üye profiline bakıldığında, ağır basan taraf 'internetle yeni tanışan yüzler' olduğunu görürüz. Sitede 15-16 yaşında liseli gençler yerine, Türkiye'de bilişim alanında işler yapılırken henüz çocukluk çağlarında olan olgun üyeler çoğunlukta. Misafir üyelerimiz de genellikle bu şekilde. Bu üyelerin internetteki bilgilerini özelleştirme çabaları bizden daha çok oluyor. Yani daha fazla gizli kalmak istiyorlar. Daha az bilgi vermek istiyorlar. Hatta kabul etmelisiniz ki anne-babalarımız forumlara üyeliğin ücretli olduklarını düşünür genelde. Mantık böyle işler çünkü. Niye ücretsiz olsun ki ? Bu internetle yeni tanışan profile uygun bir şekilde 'Profil Özelleştir' bölümünün Türkçeleştirilmesini rica ediyorum..

Üstteki bilgi yaklaşık olarak şöyle olmalı :

Buradan kendi profilinizin diğe rüyelerce görünmesini sınırlandırabilirsiniz veya profil sayfanızı geliştirebilirsiniz.

Not: Herkes seçeneği işaretlendiğinde misafirlerde profil sayfandaki kişiselleştirmeleri görebilmektedir.



2. Öneri
Seçeneklerimiz arasındaki Everyone, Registered Members, Your Contacts, Your Friends seçenekleri, Herkes, Kayıtlı Üyeler, Temasların, Arkadaşların olarak düzeltilebilir.
Kolay gelsin.