Renkler
Çocuklar sıra olur aralarından birisi bir renk söyler.Örn. mavi der diğer çocuklar maviyi bulmak için çevreye bakınırlar.Mavi renkteki eşyaları bulurlar.çok eşya bulan ebe olur oyun devam eder….

Adamın gözlüklerini tak
Yazı tahtasına gözleri burnu ağzı belirten bir insan başı çizilir.Gözleri bağlı olarak kim bunun gözlüklerini çizecek? Denir.İsteyen çocuklar gözleri bağlı olarak adamın gözlüklerini çizmeye çalışır…

Uçtu uçtu
Çocuklar masaya otururlar bir ebe seçilir.ebe uçan nesneleri veya hayvanların adını söyler.Örn. uçtu uçtu uçurtma kartal uçak vb. çocuklarda sağ ellerini uçtu deyince kaldırırlar.Ebe arkadaşlarını şaşırtmak için uçmayanları da söyler oyun böle tekrar edilir…
t bitirilmeye çalışılır.Oyunun sonunda şeritler ölçülür.En uzun şerit kiminse oyunu o kazanır.

Zıp Zıp Zıpla Oyunu
Çocuklar oyun alanında, aşağıda gösterilen sözleri tekerleme gibi söylerler ve belirtilen devinimleri tekerlemeye uyarak yaparlar.
Zıp zıp zıpla ( tek ayakla zıplanır )
Hop hop hopla ( iki ayakla hoplanır )
Top top topla ( Son iki hecede yere çömelinir

Rengi Nedir Oyunu
Bu oyun çocuklara renkler öğretildikten sonra oynanır. Renkleri pekiştirme, dikkati arttırma oyunudur. Öğretmen, küme halindeki çocuklara, üstlerindeki giysilerin, duvarların, kitap kaplarının, blokları, araç-gereç ve oyuncakların vb. renklerini sorar, çocuklar söylerler. Bunlar içinden, özellikle 4-5 nesnenin rengine dikkat çeker.
Daha sonra çocuklar bir ebe seçerler. Ebe yumulur,
Öğretmen ebeye, "Ali'nin kazağının rengi nedir ?" diye sorar. Ebe bilirse ebelikten kurtulur, alkışlanır. Bilinen çocuk ebe olur. Ebelik bilinceye kadar devam sürer.
"Rengi nedir ?" sorusunu, öğretmen yerine herhangi bir çocuk da sorabilir. Ebe değiştikçe, soran çocuk da değişebilir. Soran çocuk da ebe gibi seçimle belirlenebilir.

ALINTI