Hem elbise hem telefon
İngiltere'de ikiye katlanınca cep telefonu olan siyah gece elbisesi piyasaya sürülecek...



M-Dress adlı elbise, kullanıcılara sim kartlarını etiketin altına yerleştirerek arama yapma, cevaplama, numara kaydetme imkanı sunuyor.
Hareketleri algılayan yazılım, kullanıcıların ellerini kulaklarına götürerek arama yapmalarına ve ellerini yanlarına düşürerek aramaya son vermelerine olanak tanıyor.

Londra'da bulunan moda şirketi CuteCircuit tarafından tasarlanan M-Dress, arama geldiğinde çalıyor ve farklı numaralar için farklı melodiler seçilebiliyor.

Ancak teknoloji sitesi Mashable'a göre, elbise sadece daha önce programlanmış sınırlı sayıda numarayı arayabiliyor.

Koyu renk, zengin bir şekilde dokunmuş, üste oturan ipek ve jarse olarak üretildiği ve 2011'de piyasaya sürüleceği kaydedilirken, fiyatı henüz belli değil.

M-Dress'in çok küçük olduğu belirtilen anteninin alt kenarına dikişle iliştirildiği belirtiliyor. Anten diz hizasına denk geliyor ve böylece giyenin maruz kaldığı radyasyon miktarı azalmış oluyor.

CuteCircuit'ın internet sitesindeki mesajda da, cep telefonlarının bilhassa gece elbiseleri taşıyan kadınların taşıması için kullanışlı olmadığı, bu nedenle kadınların hem şık kalıp hem de rahatlıkla iletişime devam edebilmeleri için M-Dress'in üretildiği belirtiliyor.
(Milliyet eylül 2010)

acayip şaşırdııım