Lynn Grieger Kış kemiklerinizi dondurduğunda bir fincan lezzetli kahveye, sıcak çikolataya, espressoya veya çaya muhtemelen dayanamayacaksınız. Ama amacınız, bir kutup ayısı olmak ve kış zamanı izolasyonu için vücut yağınızı artırmak değilse bu sıcak şeylerden uzak kalmak isteyebilirsiniz, avutucu meşrubatlar, onlar istenmeyen kalorileri içerirler.

Paranızı kurtaracak ve ekstra kilo almanızı önleyecek bir çözümümüz var. Köşelerde bulunan kafeteryalarda sevdiğiniz soğuk-hava meşrubatlarının pahalı olmasının yerine evinizde lezzetli düşük kalori içeren içecekler yapabilirsiniz. Bir termosa boşaltın, gün boyu sıcak sıcak ve azar azar için.

Yemen kahvesi: Çoğu yemen kahvesi yaklaşık 240 kalori, 10 gram yağ ve 24 gram şeker içerir. Daha sağlıklı bir alternatif için Beslenme Başkanı Michelle Dudash’dan, RD, bu öneriyi dinleyin: Swiss Miss gibi, fincanıza şekersiz sıcak çikolata pudrasından 1 paket dökün. Sıcak kahvenin 308 gramını ilave edin ve güzelce karıştırın. Sadece 50 kalori, 1 gram yağ ve 7 gram şeker ile sıcacık, aromalı ve lezzetiyle keyif alın.

Yemen tadını almak ve antiokdisanları çoğaltmak istiyorsanız 1 çay kaşığı şekersiz pişmiş kakao, ½ çay kaşığı pul biber ve ½ çay kaşığı tarçın ilave edin bu sadece 10 ekstra kalori için 336 gram sıcak kahvedir. Kafeteryalarda satılan yemen kahvesindeki kalori m,ktarı evinizde yapmış olduğunuz yemen kahvesinin tam 24 fincana eşittir.

Şeker ve sütten yapılan köpüklü kahve: 320 kalori tüketmek yerine, 16 gram yağ ve 30 gram şeker, Beslenme Başkanı Michelle Dudash tarafından önerilen bu sağlıklı şeker ve sütten yapılan köpüklü kahve içmeyi deneyin. Fincanıza sadece 112 gram hafif şeker ve sütten yapılan bir tür içecek dökün. Isınana ( yaklaşık 30 saniye) mikro dalgada ısıtın. Sıcak kahvenin 224 gramını dökün ve köpüklü olana kadar 15 ila 30 saniye karıştırın. 1/8 çay kaşığı miktarında rendelenmiş Hindistan ceviziyle süsleyin, sadece 140 kalori, 4,5 gram yağ ve 19 gram şeker ile keyif alın.

Balkabağı baharatlı kremalı kahve: Normal 280 kalori, 9 gram yağ ve sevdiğiniz balkabağı kremalı kahvenin 37 gram şekerini azaltmak için Beslenme Uzmanı Karen Ansel’dan pratik ve kolay bu fikri deneyin. Ektra kalori eklemeksizin kahveye tatlılık, hoş baharat tadı vermek için mayalanmadan öncekahvenin üzerine bir çay kaşığı tarçın veya balkabağı baharatı serpin. Ayrıca ekstra tarçın, kan şekerinizi kontrol etmeye yardımcı olabilir ve insulin seviyesini dengeler.


alıntı