Harvard Üniversitesi'nde üstün yetenekli öğrenciler için uygulanan ‘mentörlük' sistemi Türkiye'ye geliyor. Üstün yetenekli çocuklar artık hayat boyu izlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı üstün zekalı çocuklar için 2013-2017 Uygulama ve Eylem Planı hazırladı. Bu kapsamda üstün yeteneklilerin özelliklerini belirlemeye yönelik ölçme araçları geliştirilecek. Çocukların eğitimi ile ilgili üniversitelerle işbirliği yapılacak. Üstün yetenekli bireylerin hayat boyu izlenmesi için çeşitli mekanizmalar oluşturulacak.
Harvard ve Cambridge gibi üniversitelerde uygulanan‘ mentörlük' sistemi kapsamında üstün yetenekli çocuklar hayat boyu izlenecek. Eğitim ve iş hayatlarının planlaması uzmanlarca yapılacak. Okul öncesinden üniversiteye kadar üstün yetenekli öğrencilerin gelişmeleri için eğitim programları oluşturulacak.
LİSEYİ ERKEN BİTİRECEKLER
TÜBİTAK, üniversiteler ve yerel yönetimlerle yapılacak anlaşmalarla öğrencilerin yeteneklerini gösterecekleri farklı yöntemler belirlenecek. İlköğretim öğrencisi yetenekleri doğrultusunda çeşitli alanlara yönlendirilecek. Ortaokuldaki üstün yetenekli öğrenci bir defalık sınıf atlayabilecek. Lisede okuyan öğrencinin okulu bir an önce bitirip üniversiteye başlaması sağlanacak.