Sahte Formla 17 Yaşlıyı Dolandırdı


Kendisini SGK Görevlisi Olarak Tanıtıp Yaşlı Vatandaştan Para Çeken Zanlı Polisin Takibi Sonucu Yakalandı.



Devlet size 600 lira yardım yapacak diye kandırdığı 17 yaşlı vatandaştan 50 bin liraya yakın para çeken zanlı polisin takibi sonucu yakalandı. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklandı.

KENDİSİNİ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) veya Emekli Sandığı görevlisi olarak tanıttığı yaşlı vatandaşları, "devlet size 600 lira yardımda bulunacak" diyerek kandıran ve banka kartlarından para çeken bir kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis, bazı yaşlı vatandaşların dolandırıldığı yönünde yapılan ihbarlar üzerine çalışma başlattı. Müştekilerin verdiği ifade ve eşkal doğrultusunda dolandırıcılık yaptığı belirtilen kişinin Avni A. (53) olduğunu tespit eden ekipler, zanlıyı gözaltına aldı.

Sahte form dağıttı

Avni A'nın emniyetteki ifadesi ve müştekilerin anlatımları doğrultusunda, zanlının, 70-80 yaşları arasındaki vatandaşlarla parklarda irtibata geçtiği, yaşlıların emekli olduğu kurumu sorduktan sonra kendisini Emekli Sandığı veya SGK görevlisi olarak tanıtarak güven sağladığı belirlendi. Avni A'nın daha önceden hazırladığı sahte bir formu vatandaşlara doldurtarak, "Devlet sizin maaşınıza ilave olarak 600 lira yardımda bulunacak" dediği öğrenildi.

Paranız yattı hayırlı olsun

Zanlının, yaşlılara, "Para hangi hesaba yatsın" diye sorduğu, vatandaşlardan aldığı banka veya kredi kartının şifresini de öğrendiği tespit edildi. Avni A'nın daha sonra kurumun diğer kapısından çıkarak kartını aldığı banka şubesinden vatandaşların hesabındaki paraları çektiği, vatandaşın yanına gelerek "Paranız hesabınıza yattı hayırlı olsun" dediği ve kartı iade ettiği belirlendi.

Çok sayıda sabıkası var

Daha önce de benzer suçlardan çok sayıda sabıkası bulunduğu öğrenilen Avni A'nın, bu yöntemle son dönemde 17 yaşlı vatandaşı, yaklaşık 50 bin lira dolandırdığı tespit edildi. Özellikle emeklilerin maaş günü sonrasında dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği belirtilen zanlı, emniyetteki ifadesinin ardından Ankara Adliyesine sevk edildi. Avni A, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

alıntı