Ramazan için geri sayımın başladığı bugünlerde şehirlerarası otobüs terminallerinde olağanüstü hareketlilik yaşanıyor. Ramazan'dan önce evlerinde olmak isteyen tatilciler otogarlara akın ediyor. Taleplere cevap vermekte sıkıntıya giren firmalar, ek seferler düzenliyor.

Rezervasyonların günler öncesinden yapılması bilet almayı son dakikaya bırakanlara zor anlar yaşatıyor. Otogarlardaki hareketlilikte uçak biletlerinin yazın pahalanması da etkili oluyor. 250 liraya kadar yükselen tek yön uçak biletleri yüzünden birçok tatilci otobüsle yolculuk yapmayı tercih ediyor.

Ramazan'ın bu yıl 21 Ağustos'ta başlaması tatilcileri telaşlandırdı. Ramazan'ın bitimiyle okulların da açılacak olması tatilini yapmamış olanların terminallere akın etmesine sebep oldu. Gidiş ve dönüşlerdeki yoğunluk otobüs firmalarını da ek sefer düzenlemeye sevk etti. Yaz aylarında özellikle hafta sonları doluluğun yüzde 100'lere vardığını belirten yetkililer, son günlerdeki artışı Ramazan'a bağladı. Varan Turizm Genel Müdür Yardımcısı Bertan Söğüt, Ramazan'ın bu sene yaza denk gelmesinin turizm sezonu için dönüş seferlerinin beklenenden daha önce yapılmasına sebep olduğunu söyledi. 'Rahmet ayı'nı yazlığında veya memleketinde geçirmek isteyenlerin de olacağını kaydeden Söğüt, "Bayrama doğru daha çok yoğunluk bekliyoruz." dedi. Kamil Koç firması yetkilileri de Bodrum, Antalya, Fethiye ve Marmaris seferlerinde yaşanan artışa dikkat çekti. Birçok güzergâhta ek sefer düzenleyen firma, yolcu sayısında yüzde 20 artış olduğunu ifade etti. Yetkililer, bir ayda 1 milyona yakın yolcu taşıdıklarını dile getirdi.

Bilet fiyatlarına zam yapmadıklarını da aktaran şirketler, 20 Ağustos'a kadar neredeyse seferlerin dolu olduğunu belirtti. Otobüs işletmeleri iftar ve sahur vakitlerinde yolcuları mağdur etmemek için de bazı ilave tedbirler alacaklarını bildirdi. Askerlerin birliklerine teslim olma döneminin de Ramazan'ın ilk günlerine denk gelecek olması, yolcuların bilet bulmada sıkıntı yaşamasına sebep oldu. Terminal esnafı, önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha da artacağı görüşünde. Aylar öncesinden alınan uçak biletlerinin yaz aylarında artması vatandaşın tercihini otobüsten yana kullanmasına sebep oldu. İstanbul'dan Bodrum'a uçakla 1 saatte gittiğini söyleyen Necip Çakır, tatil dönüşünde bilet bulamadığı için 12 saatlik otobüs yolculuğunu tercih etmek zorunda kaldığını ifade etti. ZAMAN