Paralimpik sporculara dikkat çeken bir film

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, engelli sporculara dikkat çekmeyi amaçlayan reklam filmiyle ekranlarda yerini aldı. Türkiye Özürlüler Şampiyonu Uğur Yumuk’un rol aldığı reklam filmi, etkileyici müziği ve görüntüleri ile beğeni topladı.
Kasım ayında yayımlanmaya başlayan reklamda, paralimpik yüzücü Uğur Yumuk rol aldı. Üstün performansla yapılan sporun altını çizen reklam, Yumuk’un bedensel engeli görüntülendikten sonra, “Olağanüstü performanslara altın madalya veriliyorsa, paralimpik sporculara ne verilmeli?” ifadesiyle, izleyiciyi düşünmeye davet ediyor.

Paralimpik Oyunları - Engelli Olimpiyatları Hakkında

İlk kez The Stoke Mandeville Hastanesin’de, Sir Ludwig Guttman tarafından organize edilen ve tekerlekli sandalye’deki engellilerin rehabilitasyonu için uygulanan çeşitli sportif aktiviteleri, engelliler sporunun tarihsel başlangıcı olmuştur. İlk olarak okçuluk, bowling, bilardo ve masa tenisi oynanmaya başlanmış, kısa bir süre sonra da tekerlekli sandalye basketbolu, eskrim ve halter spor dalları gelişmiştir.

Sir Guttman’ın organize ettiği 1.Stoke Mandeville Tekerlekli Sandalye Oyunları, 1948 Londra Olimpiyat oyunları ile aynı tarihte gerçekleştirilmiştir.

Engelli Olimpiyat Oyunları olarak kullanılan Paralimpik (Paralympic) sözcüğü, Latin alfabesinden alınan ‘para’ (ile) ve ‘olimpic’ (olimpiyat) kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. İlk Paralimpik oyunlar 1960 Roma Olimpiyatları ardından gerçekleştirilmiştir. Günümüzde bu gelenek bozulmamıştır. Engelli Olimpiyat oyunları, Olimpiyatların yapıldığı ülke tarafından oyunların bitmesinden iki hafta sonra düzenlenmektedir. Paralimpik yaz ve kış oyunları iki hafta içinde tamamlanmaktadır. Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları ise ilk defa 1976 yılında İsviçre’de Ornskoldsvik ‘de düzenlenmiştir. Kış oyunları da yaz oyunları gibi Kış Olimpiyatlarının düzenlendiği ülkede yapılmaktadır.

Uluslar arası Paralimpik Komitesi ‘International Paralympic Committee’ (IPC) 22 Eylül 1989 tarihinde kurulmuştur. Merkezi Almanya’da Bonn şehrindedir. 162 Ulusal Paralimpik Komitesi ve dört tane Uluslar arası Spor Federasyonu tarafından oluşmaktadır.
Daha fazla bilgi için https://www.tmpk.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Alıntıdır.


Arkadaşlar televizyonda bu filme rastladınız mı ?

PARALİMPİK OYUNLARI !!!
https://www.onceokuloncesi.com/paral...242#post139242