Öğrenci yurtlarında sosyal faaliyetler arttırılacak


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Öğrenci yurtlarında sosyal faaliyetler arttırılacak

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Öğrenci yurtlarında sosyal faaliyetler arttırılacak





    - YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, yeni eğitim-öğretim yılında da yurtlardaki sosyal ve kültürel faaliyetlerin devam edeceğini belirterek, ''Bu sene hemen hemen her yurdumuzda bir veya iki öğrenciyi kışın kayak kurslarına göndereceğiz'' dedi.

    Albayrak, AA muhabirine yeni eğitim-öğretim yılında kurumunun vereceği hizmetlere yönelik bilgi verdi.

    Yurtların bugünden itibaren hizmete açılacağını belirten Albayrak, eylül ayının sonuna kadar yurtlara toplam 105 bin öğrenci alacaklarını söyledi. Şu anda 52 yurdun inşaatının devam ettiğini anlatan Albayrak, ayrıca 4 yurdun inşaatının da dönüşüm halinde olduğunu söyledi.

    YURTKUR'un bu yıl 50. yıl dönümü olduğunu ifade eden Albayrak, ''50. yılda 50 bin kapasiteli yurt diye yola çıktık. 20 bine yakın kapasiteyi hizmete sunduk. 2012 yılının mart ayına kadar 40 bine yakın kapasite yapıp YURTKUR'un kapasitesini 300 bini aştıracağız'' diye konuştu.

    Yurtlarla ilgili yapılan çalışmaları anlatan Albayrak, eski yurtlarda öğrenci başına düşen alanın 8-10 metrekare olduğunu, şimdi ise bu alanın 20 metrekareye çıktığını belirtti.

    Tek kişilik odaların 14-16 metrekare civarında olduğunu ifade eden Albayrak, ''Üç kişilik odalar 32-36 metrekare. Ortak alanları da düşünürsek neredeyse bir öğrenciye, 20 metrekare civarında bir alan düşüyor'' dedi.

    YURTKUR'a bağlı yurtlar dışında üniversitelerin de kendi yurtları olduğu bilgisini yineleyen Albayrak, bu yurtların 55 bin civarında yatak kapasiteli olduğunu söyledi. Albayrak, bunların dışında ise özel yurtların olduğunu kaydetti.

    YURTKUR olarak tarihinin en çok yurt inşaatını 2010-2011 yıllarında yaptıklarının belirten Albayrak, yurt yapmaya devam ettiklerini, şu anda eskiden devam eden 116 yurt projesinin olduğunu söyledi.

    Albayrak, ''75 Yeni Yurt Projesi, Kalkınma Bakanlığında onaylandı. Bu çalışmalara arkadaşlarımız hızlı bir şekilde başlamıştır'' dedi.

    Türkiye'nin her ilinde modern yurtlar bulunduğunu anlatan Albayrak, bu yurtlarda odaların 1-3 kişilik olduğunu ve her ilde ve birçok ilçede inşaatının yapıldığını, bu sene hizmete sunulacağını söyledi.

    Bu sene Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlandıklarını belirten Albayrak, ''Bu bağlamda Sayın Bakanımız ile beraber değişik çalışmalar yapacağız. Özellikle üniversite gençliğinin büyük bir bölümü bizim yurtlarımızda kalıyor. Bu öğrencilere 'liderlik', 'kişisel gelişim' gibi eğitim seminerleri vereceğiz'' dedi.

    Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda da Kredi ve Yurtlar Kurumunun sosyal ve sportif etkinliklerinin olacağını belirten Albayrak, ''Bu sene Gençlik ve Spor Genel Müdürü ile görüşmelerimizi yapıp hemen hemen her yurdumuzda bir veya iki öğrenciyi kışın kayak kurslarına göndereceğiz'' diye konuştu.

    Bunun bir ön çalışma olduğunu belirten Albayrak, son yıllarda birçok uygun yerde, örneğin Erzurum'da, Hakkari'de, Kars'ta, Kayseri'de, birçok yerde ilave kayak merkezleri yapılmıştır. Bu kayak tesislerinden niye YURTKUR yurtlarında kalan öğrencilerimiz faydalanmasın, niye bu gençlerimiz kayak eğitimi alıp daha donanımlı olmasın?'' dedi.

    Bu kurslara gönderilecek öğrencileri özellikle sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmayı isteyenler arasından kura çekerek belirleyeceklerini anlatan Albayrak, kursun bütün masraflarının karşılanacağını söyledi.

    Albayrak, ''Öğrenciler yalnızca kışlık kıyafetini alıp, çantasını alıp bizim tahsis edeceğimiz otobüslerle kayak merkezlerine gidecek'' dedi.

    Anadolu Ajansı

  • #2
    Raskolnikov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Ağustos.2011
    Mesajlar
    255
    @Raskolnikov







    Yalana bak yalana.
    Daha yurtlarda 'insanî' şartlar sağalanabilmiş değil. 1 kişiye yarım metrekare alan bile düşmüyor. Ne sosyal faaliyeti? Sosyal olması gereken insandır. Öğrencinin önce insanlıkla aynı seviyeye getirilmesi gerekir.

    Dipnot: Gitar çalmak için haftada 1 gün izin verip de bu izni alıp 'dandirik' tiyatro öğrencilerine vere yurt müdürlerini kınıyorum.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Faaliyetler (yeni)
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SERGİ RESİMLERİ ve KARIŞIK ETKİNLİKLER
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 10.Ocak.2016, 19:37
    2. Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim okullarına öğrenci kayıtları genelgesi
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 04.Eylül.2010, 00:43
    3. Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci kaydı konulu genelge
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 20.Ağustos.2010, 02:22
    4. çeşitli faaliyetler
      Konu Sahibi lucifer Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 06.Eylül.2009, 23:41
    5. değişik faaliyetler....
      Konu Sahibi arife61 Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 29.Temmuz.2009, 21:22

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş