Çanakkale’de Cenk Yılmaz, aracının yan aynasına çarpan görme engelli İbrahim Batdal’la tartışmaya başladı. Yılmaz, bastonuyla kendisine vuracağını sandığı Batdal’ı biber gazı sıkıp hastanelik etti..

Çanakkale’de yaşanan trajikomik olay, duyanlara ’pes’ dedirtti. Sürücü Cenk Yılmaz (30), aracının yan aynasıyla çarptıktan sonra tartışmaya başladığı görme engelli İbrahim Batdal’ı (35), gözüne biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Yılmaz, görmeyen birine biber gazı sıktığını öğrenince de büyük üzüntü yaşadı.
Olay, 20 Mart sabahı Asaf Paşa Caddesi’nde meydana geldi. Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal, hem dükkânların camına çarpmamak hem de yayaları engellememek için kaldırımda yola yakın yürüdüğü sırada, serbest meslek sahibi Cenk Yılmaz yönetimindeki otomobilin yan aynası koluna çarptı. Çarpmanın etkisiyle ayna kırıldı. Kazanın ardından sürücü Cenk Yılmaz, Batdal’ın yanına gidip bir şeyinin olup olmadığını sordu. İbrahim Batdal da acil işi olduğunu belirterek olay yerinden ayrılmak istedi.

Batdal’ın hiç görmediğini bilmeyen sürücü Cenk Yılmaz, tutanak tutturmak için polis çağıracağını söyleyip gitmemesini istedi. Batdal gitmekte direnince, Cenk Yılmaz ısrarla gitmesini engellemeye çalıştı. Bunun üzerine ikili birbirlerine sözlü olarak hakaretler yağdırmaya başladı. Tartışma alevlendi.
Sürücü Cenk Yılmaz, görme engelli İbrahim Batdal’ın katladığı bastonuyla kendisine vuracağını düşünerek cebindeki biber gazını çıkarıp gözlerine sıktı. Görme engelli Batdal’ın yardımına esnaf yetişti. Polis, Batdal ve Yılmaz’ı Anafartalar Polis Merkezi’ne götürdü. Batdal’ın gözleri hastanede serumla yıkandı. Taraflar birbirlerinden şikâyetçi olmadı. Yüzünde ve gözlerinde yanma hissettiğini belirten İbrahim Batdal, çevredeki esnafın, gözlerine biber gazı sıkıldığını söylemesiyle durumu öğrendiğini belirtti. Batdal, “Sürücü araçtan inip bana ‘Kör müsün, görmüyor musun!’ dedi. Ben de kör olduğumu söyledim ama inandıramadım” dedi.

‘Kendimden utandım’
Biber gazı sıktığı kişinin görme engelli olduğunu öğrenince kendisinden utandığını belirten Cenk Yılmaz ise şunları söyledi: “Talihsiz bir olaydı. Araçtan inip ‘Herhangi bir şeyiniz varsa hastaneye götüreyim’ dedim. Bana hakaret etmeye başladı. Aynanın kırıldığını görünce polis tutanak tutsun diye beklemelerini istedim. Ama onlar yürümeye başladı. Durdurmak istedim. Elindeki bastonunu katlayıp havaya kaldırınca vuracağını düşündüm. Beni gördüğünü varsayarak kendimi korumak için biber gazını çıkarıp yüzüne sıktım. Böyle bir şeye vesile olduğum için kendimden utandım.”