EMEKLİ ÖĞRETMENE TREN ÇARPTI...


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

EMEKLİ ÖĞRETMENE TREN ÇARPTI...

  • #1
    Sema Nur ÇOBAN KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    AKSARAY-KONYA
    Mesajlar
    1,319
    @Sema Nur ÇOBAN KAYA



    EMEKLİ ÖĞRETMENE TREN ÇARPTI...





    Emekli öğretmene tren çarptı
    İzmir'de, tren yolundan karşıya geçmeye çalışan emekli bir öğretmen, yolcu treninin altında kalarak öldü.
    Güncelleme:13 Ağustos 2010 16:35
    İzmir'in Yenişehir semtinde, Aliağa-Menderes hafif raylı sistem projesi nedeniyle araç trafiğine kapatılan, ancak üst geçit yapılmadığı için yayaların kullanmayı sürdürdüğü demiryolundan geçmeye çalışan emekli öğretmen Abdullah Şahin, engelli aracının tekerleklerinin raylara takılması üzerine trenin altında kalarak can verdi.

    İzmir Yenişehir’de vatandaşların aylardır tek bir isyanı vardı. Tren projesi için kapatılan üst geçit ve yollar nedeniyle insanların tehlikede olduğunu her seferinde haykırdılar. Yüzlerce dilekçe verdiler. En son bir ay önce tren yolunda eylem yapıp, trenleri durdurdular. Ama olmadı. Hiçbir yetkili onları duymadı. Ne kapatılan yollar ne de üst geçit açıldı. Mahalle sakinleri tren rayları üzerinde ölümle burun buruna gelerek devam ettiler hayatlarına. Ta ki bugüne kadar.

    Bugün beklenen, sıradan, uzman olmayan insanların bile “Üst geçit yoksa insanlar uçarak mı karşıya geçecek? Burada her an bir insan tren altında kalabilir” diyebilecekleri haber gerçek oldu. Acı haber tam da mahallelinin eylem yaptığı yerden geldi.

    Altı yıl önce diyabet hastalığına bağlı olarak, iki ayağı kesilen emekli öğretmen Abdullah Şahin, üst geçit olmadığı için tren raylarından, bir ay önce bir iş adamının hediye ettiği motorlu engelli aracıyla geçmek istedi. Ama engelli aracı raylara takıldı. Denedi, ama olmadı. Sesini kimse duymadı ve Abdullah Şahin' tren altında kalarak hayatını kaybetti.

    Kaza, bugün saat 10.30 sıralarında 1433 sokak ile 2216 sokak kesişimindeki demiryolunda meydana geldi. Yaklaşık altı yıl önce, şeker hastalığı yüzünden emekli öğretmen 75 yaşındaki Abdullah Şahin'in iki ayağı da kesildi. Tekerli sandalyeye mahkum olan 3 çocuk babası Şahin'e 1.5 ay önce hayırsever bir işadamı motorlu tekerlekli sandalye hediye etti. Kendisi gibi emekli öğretmen arkadaşlarının yanına gitmek için yola çıkan Şahin, üst geçit yapılmadığı için, Aliağa - Menderes hafif raylı sistem projesi nedeniyle araç trafiğine kapatılan, yayaların ise hala kullanmayı sürdürdüğü demiryolundan karşıya geçmek istedi. Abdullah Şahin, bu sırada engelli aracının tekerleklerinden birisinin raylara takılmasıyla yoluna devam edemedi. Çabalarına rağmen kendisini raylardan kurtaramayan Şahin, bu sırada İzmir- Nazilli seferini yapan makinist Sami Başbekleyen yönetimideki yolcu treninin altında kaldı.

    MAHALLELİ İSYAN ETTİ

    Abdullah Şahin'in kaza yerinde hayatını kaybetmesinin ardından toplanan mahalle sakinleri yaşananlara isyan etti. Vatandaşlar, üst geçidin bir an önce yapılmasını istedi, raylarda başka acıların yaşanmasını istemediklerini dile getirdi. Yenidoğan Mahalle Muhtarı Tekin Düz ise, üstgeçidin proje halinde olduğunu, ama bunun hızlandırılarak bir an önce açılmasını beklediklerini söyledi.

    Üç çocuk babası olduğu öğrenilen Şahin, olay yerinde yaşamını yitirdi. Abdullah Şahin'in cesedi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Tren makinisti ise gözaltına alındı.

    1 AY ÖNCE EYLEM YAPILMIŞTI

    Aliağa-Menderes ilçeleri arasındaki hafif raylı sistem projesi kapsamındaki çalışmalar nedeniyle bazı yolların araçların yanı sıra yayaların da geçişine kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, planlanan üst geçidin bir an önce yapılması için tren yolu üzerinde oturma eylemi yapmıştı.

    Belediyeyi protesto eden ve sorunlara çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar adına Yenidoğan Mahalle Muhtarı Tekin Düz açıklama yaparak şöyle konuşmuştu: "Hafif Raylı Sistem Projesi çalışmaları nedeniyle yollar trafiğe kapatıldı, yaya geçişini engellemek için de duvar örüldü. Melez Çayı ile duvar arasında kaldık, ada gibi olduk. Mahalle sakinlerimiz hem sosyal yaşantılarında, hem de sağlık sorunlarında büyük sıkıntılar yaşayacaklar, bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz.''

    DHA

  • #2
    Sema Nur ÇOBAN KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    AKSARAY-KONYA
    Mesajlar
    1,319
    @Sema Nur ÇOBAN KAYA







    VEFAT EDEN AMCANIN KIZI ARKADASIMIZDI. INSAN TANIYINCA IKI KAT FAZLA UZULUYOR. ENGELLILER ICIN ENGELSIZ BIR DUNYA ISTIYORUZ.

  • #3
    Ülkü DUYSAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Mart.2009
    Mesajlar
    2,476
    @Ülkü DUYSAK







    Allah rahmet eylesin.
    <center><marquee behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 2 YAŞINDA!</marquee><br><a








    ******ESERLERİM KULLANILDIĞINDA, ALTINA ADIMIN EKLENMESİNİ RİCA EDİYORUM******

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. GÜNGÖRENDEKİ OKULUMUZA EMEKLİ BAYAN MÜDÜR ARANIYOR
      Konu Sahibi aysenur4406 Forum PERSONEL ARAYANLAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 05.Ekim.2011, 09:07
    2. Öğretmene Yakarış...
      Konu Sahibi mavi çocuk Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 27.Eylül.2010, 02:18
    3. 70 bin öğretmene müjde!
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 10.Nisan.2010, 13:52
    4. 70 bin Öğretmene müjde !
      Konu Sahibi Arz Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 10.Mart.2010, 22:59
    5. 15 bin öğretmene soruşturma
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 28.Aralık.2009, 01:36

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş