CHP İstanbul İl Başkanlığı, internet üzerinden İngilizce kurs başlattı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbulluların yabancı dil öğrenmeleri veya dilini geliştirmeleri amacıyla internet üzerinden İngilizce kurs başlattı.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin ''Alternatif İstanbul 2010 Kültür Başkenti Etkinlikleri'' düzenlediğini ifade ederek, bu çalışmaların ilk adımının İngilizce eğitim olduğunu söyledi.

2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un en önemli sorununun iletişim, yani yabancı dil sorunu olduğunu vurgulayan Tekin, kentte özellikle kamu hizmeti yapan taksi şoförleri olmak üzere turistlere hizmet verenlerin yabancı dil bilmediklerini, bundan dolayı çeşitli sıkıntılar yaşandığını anlattı.

Tekin, dünyada en yaygın lisan olması nedeniyle İngilizce eğitime öncelik vererek İstanbullular için internet üzerinden İngilizce kurs açtıklarını söyledi.

Kursa katılmak isteyenlerin CHP İstanbul İl Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri halinde ilk 3 aylık kurs ücreti olan 30 lirayı kendilerinin ödeyeceklerini bildiren Tekin, telefonla başvurarak kayıt yaptıracakların ilk 3 ay için 30 lira ödeyeceklerini belirtti.

Tekin, bu hizmetin ''Eduline Eğitim Teknolojileri'' ile yapılan anlaşma sayesinde gerçekleştirildiğini ifade ederek, programın yurt dışı ücretinin 132 avro olduğunu kaydetti.


Gürsel Tekin, bir gazetecinin, ''Bu projenin size olan maliyetini 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansından tahsil etmek için girişimde bulunacak mısınız?'' sorusu üzerine, ''Keşke bu tür önemli projelerde bize destek verseler alternatif etkinliklerimizin devamı gelecek'' dedi.

İngilizce kursunu kamuoyuna duyurmak amacıyla astıkları bilbordların belediyelerce hemen indirildiğini ifade eden Tekin, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a seslenmek istiyorum. 2010 çok önemsediğimiz bir proje. Kendisi her ne kadar bu konuda by-pass edilmiş olsa da destek sunmak istiyoruz'' diye konuştu.

Tekin, bu çalışmayı çok önemli ve içi dolu bir açılım olarak nitelendirdiklerini vurguladı.

-KATILIM SERTİFİKASI VERİLECEK-

Eduline Eğitim Müdürü Kathleen Shirley Nuttall da İstanbul ile kültür sözcüğünün birbirine çok yakıştığını ifade ederek, ''Keşke bütün İstanbullular İngilizce bilse ve bu iki kelimenin birbirine ne kadar yakıştığını dünyaya anlatabilse... İşte bu, online İngilizce eğitimle gerçekleştirilecek'' şeklinde konuştu.

Kursa katılacakların haftada kaç gün ve hangi saatlerde eğitim alacağına kendisinin karar vereceğini vurgulayan Nuttall, ABD'den alınıp Türkçeleştirilen bu programla kişinin sürekli pratik yapabileceğini ve dünyanın dört bir yanında kendi seviyesinde dil bilen insanlarla iletişim kurabileceğini söyledi.

Nuttall, 3 ay süreli kurlar halinde 2010 yılı sonuna kadar sürecek kurs sonunda katılımcıların günlük İngilizce anlama ve konuşma yeterliliğini edinmiş olacaklarını belirtti. Kursu tamamlayanlara katılım sertifikası verileceğini anlatan Nuttall, kursiyerlerin kendisi ve birkaç İngilizce öğretmen tarafından takip edileceğini ve gerektiğinde uyarılar gönderileceğini kaydetti.

Nuttall, 3 kuru tamamlayıp kursa devam etmek isteyenlerin 90 lira ödemeleri gerektiğini bildirdi.

-chpistanbul.org-