17 Aralık 2009 tarihinde basına yapılan açıklamaya göre yeni yılda ulaşıma zam yapılacaktır. Yapılan UKOME toplantısı sonucunda açıklama yapan Gökçek, 1.39 TL olan tam biletin yeni yıldan geçerli olmak üzere 1.50 TL'den satılacağını açıklamış, 1.1 TL olan öğrenci bileti fiyatının ise değişmediğini belirtmiş ve son olarak da uzak ilçelerden seyahat eden vatandaşlar için de 45 dakikalık olan aktarma süresinin ise 75 dakikaya çıkarıldığını ancak her transfer için 59 kuruş fark alınacağını sözlerine eklemişti.

Yapılan zam görünürde yüzde 7 olarak ortaya çıkmaktadır. Ancak, zamdan önce Ankaralılar 1.39TL ye otobüse biniyor ve 45 dakika içerisinde bedava 3 transfer yapabiliyorlardı. Ancak, 3 transfer yapan yolcu, 59*3=1.77 TL daha fazla ödeyecektir.


Transferlere ilk kez ücret konması nedeniyle iki veya üç otobüs kullanmak durumunda kalan vatandaşlar büyük ölçüde mağdur olacaktır. Bu nedenle, Ankara'lıların daha önce dile getirmiş olduğu "Transfer süresi uzatılmalıdır" talebi ücretsiz olarak şekilde devam ettirilmelidir.




-memurlarnet-