Fotoğraf sanatçısı Cem Doğan “Anadolu’nun Işığı” adını verdiği ilk kişisel sergisini sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Bu güne kadar pek çok karma sergiye katılan ve uzun zamandır fotoğrafa emek veren fotoğraf sanatçısı Cem Doğan, “Das Licht Anatoliens” (Anadolu’nun Işığı) adlı ilk kişisel sergisini 9 Mayıs 2012 tarihinde Almanya Günzburg’ta Sparkasse Günzburg Bankası Sergi Salonu’nda açacak. Doğan’ın sergisi 30 Mayıs 2012 tarihine kadar Almanya Günzburg’ta Sparkasse Günzburg Bankası Sergi Salonu’nda gezilebilir.

Bu sergi iki ülkenin dostluğu için

Türk Alman Dostluk Derneği MOZAİK ve Sparkasse Günzburg Bankasının sponsor olduğu ve Türkiye'nin farklı yerlerinden karelerin görülebileceği “Anadolu’nun Işığı” sergisi, Cem Doğan’ın hem ilk kişisel sergisi olması hem de Türk-Alman dostluğu açısından büyük önem taşımakta. Sanatçı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Son zamanlarda Almanya’da Türklere yönelik istenilmeyen şiddet olayları yaşandı. Bunun nedeninin tamamen ön yargılardan ibaret olduğunu düşünüyorum. Bu olumsuz düşünceleri Anadolu insanının beşeri iletişim yeteneği ve sanatsal aktivitelerle kırmak istiyoruz. Türk ve Almanlar aralarında kültürel farklılıklar olmasına rağmen, dostluk içerisinde birarada yaşayabilirler. " dedi.


alıntı
ailemax