Şanlıurfa'da ambulansların ulaşamadığı dar sokaklarda hastalara daha hızlı ulaşılabilmesi için hizmete konulan ''Ambulans motosiklet'' tanıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından ambulansların giremediği dar alanlarda kullanılmak üzere uygulamaya koyduğu ''motorize ambulans'' uygulaması kapsamında bir kaç ay önce Şanlıurfa'ya gönderdiği ancak kullanacak personel bulunmadığı için bir süre hizmete konulamayan ''ambulans motosiklet'', bulunan sürücü sayesinde vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Sağlık İl Müdürlüğünce söz konusu ''motosiklet ambulans''ın tanıtımı, Balıklıgöl yerleşkesinde yapıldı.

Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Demir, Sağlık Bakanlığı tarafından araçların giremediği dar sokaklarda daha hızlı sağlık hizmetinin sunumu için bazı illere ''ambulans motosiklet'' gönderildiğini belirtti.

Motosikletin Balıklıgöl'de bulunan sağlık istasyonunda konuşlandığını aktaran Dr. Demir, talep üzerine dar sokaklardaki vakalara acil tıp teknikerleriyle müdahale edileceğini söyledi.

Şanlıurfa'da 23 adet 112 acil servis istasyonu olduğunu aktaran Demir, bu sayının ilerleyen günlerde açılacak 7 istasyonla artacağını da kaydetti.

Motorize ambulansın tanıtımı bölgeden geçen vatandaşların da dikkatini çekti


memurlarnet