Ovit Dağı'nda Mahsur Kalan Midibüsteki Sürücü ile 17 Yolcunun 39 Saatlik Esareti, Kriz Merkezine Ulaşmalarıyla Son Buldu

Ovit Dağı'nda çığ düşmesi nedeniyle mahsur kalan midibüsteki sürücü ile 17 yolcunun 39 saatlik esareti, kriz merkezine ulaşmalarıyla son buldu.
Ambulanslar ve iş makineleriyle, Karayolları 103. Şube Şefliğine bağlı Çamlık Bakımevi'ndeki kriz merkezine getirilen 18 kişiden hasret giderdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ovit Dağı'nda çığ düşmesi nedeniyle mahsur kalan midibüsteki 18 kişinin kurtarılmasıyla ilgili olarak, "Fevkalade olağanüstü bir gayretle hiç kimsenin burnu kanamadan vatandaşlarımız, öğrencilerimiz sağ salim kurtarılmıştır" dedi.

Bölgede bulunan Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, mahsur kalan 18 kişinin sağlık kontrolünden geçirildiği İkizdere Hakkı-Emine Ekşi Sağlık Merkezine giderek, vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Yıldırım ve Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamını ilettikleri vatandaşlara, olayın güzel sonla bitmesinden duydukları mutluluğu ifade etti.

-KOORDİNELİ ÇALIŞMA-


Ulaştırma Bakanı Yıldırım, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, midibüsün 20 Kasım Cuma günü öğleden sonra 17.00'de İspir'den yola çıktığını, saat 18.30 civarında önüne ve arkasına düşen çığlarla "kapana kısılmış" gibi kaldığını anımsattı.

Kurtarma çalışmalarını yürüten ekiplerin çok güzel ve koordineli bir çalışma yaptıkları anlatan Yıldırım,

''5 kişilik bir ekip, ellerindeki imkanlarla yola çıktılar. Aynı zamanda Rize Valimiz, Belediye Başkanımız, tüm kamu kurum yetkililerimiz, Karayolları ile organize olup bütün ağır iş makinelerini bölgeye taşıyorlar ve çalışmalar başlıyor. Çalışmalar o gün başladığı andan itibaren bugüne kadar aralıksız olarak sürüyor. Biz buraya dün akşam 21.30 civarında geldik. Ama olayı yöneten valilerimizle koordineli şekilde bu çalışmaları anında Başbakanımız başta olmak üzere takip ettik. Bizim buraya gelmemiz de onlara moral desteği oldu.''

Kurtarma çalışmalarını yürüten ekiplerin çok güzel ve koordineli bir çalışma yaptıklarını anlatan Yıldırım, olayda esas fark edilmesi gereken bir durum olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, "18 kişilik gruptan önce, İspir'den giden 5 kişilik grup ikiye ayrılmıştılar yolda. Önce 3 kişilik grubu, sonra 2 kişilik grubu İspir'den gelen ekip kurtardı. Ama ondan önce de 60. kilometreden 30 kişinin içinde olduğu otobüsle 3 kamyon şoförü kurtarıldı. Böylece bu olay da hiç can kaybı olmadan, üzücü bir hadise yaşanmadan sona ermiş oldu. Bu nedenle bu çalışmada, başından beri titiz bir çalışma gerçekleştiren Rize ve Erzurum valilikleri, belediye başkanları, sivil savunma ekipleri ve Karayollları Bölge Müdürlüğü ekiplerine, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" diyerek, Rize dağcılık kulübündekilerin katkılarından övgüyle söz etti.

Yıldırım, yolun özelliklerine de değindiği açıklamasında, "Yaklaşık 2 bin 700 metre zirvesi olan, Erzurum ile Rize'yi birbirine bağlayan en kestirme yol. Ama maalesef kasım ile nisan ayları arasında geçit vermiyor. Yolda kar tünelleri yapıyoruz. Sahilden İkizdere istikametine bölünmüş yol çalışmalarımız başladı. Ancak Ovit zirvesinin daha düşük bir rakımda geçilmesine yönelik tünel projesi çalışmaları da başlattık. Hedefimiz bu yolu orta vadede yıl boyunca açık tutmayı başarmak." diye konuştu. (Anadolu Ajansı) 5 saat önce..