Velileri Rahatlatan Yaş Kararı


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Velileri Rahatlatan Yaş Kararı

  • #1
    anaokulu89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.Eylül.2009
    Mesajlar
    558
    @anaokulu89



    Velileri Rahatlatan Yaş Kararı





    Velileri Rahatlatan Yaş Kararı
    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okula başlama yaşını 60 aya çeken 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim yasasıyla ilgili, 60-66 ay arası çocukların okula başlamasını velinin isteğine bırakan, 66-72 ay arasını da zorunlu hale getiren bir düzenleme yapıyor.


    5 yaş isteğe bağlı

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, “Okula başlamada alt sınır 60, üst sınır 72 ay olacak” açıklamasının ardından uygulamaya ilişkin yönetmelik hazırlıkları yapan Bakanlık, çocuğunu 60 ayda okula göndermek istemeyen veliye kolaylık sağlayacak. 60-66 ay arasındaki çocukların okula kayıt yaptırmaları zorunlu tutulmayacak. Veli isterse çocuğunu okula kaydettirecek.

    6 yaş zorunlu
    Okula başlamayan bu çocuklar okul öncesi eğitime yönlendirilecek. Ancak 66-72 ay arası çocukların okula başlaması zorunlu olacak. Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran 4+4+4 yasasında, ilkokula başlama yaşı, 5 yaşını doldurmuş, 6 yaşına girmiş çocukları kapsıyor. İlköğretim çağı da 6-13 yaş olarak belirleniyor.

    Yerinde eğitim

    Zonguldak Meslek Lisesi Kuaför Bölümü öğrencileri, Ömerli Köyü’ndeki ilköğretim okulunda kız öğrencilerin saçlarını kesti. Bu sayede hem çocukların ücretsiz saç bakımı yapıldı hem de liseliler pratik yaptı.


    MEB: Dünyada böyle
    MEB yetkilileri, dünyadaki 197 ülkeden 126’sında okula başlama yaşının 6 olduğuna dikkat çekerek, “Bu düzenleme ile bir yandan dünya ülkelerinin çoğunluğuyla paralellik sağlanırken, öte yandan teknolojinin çok hızlı gelişmesine bağlı olarak gerileyen fiziksel güç ve enerji yerine erken eğitilerek bilgi ile donatılmış, sosyal gelişimini tamamlamış, farkındalık oluşturmuş, daha enerjik ve daha genç beyinleri ülkemizin sosyoekonomik gelişmesinde bir an önce devreye sokarak, ülkemizi ve insanımızı layık olduğu düzeye taşımayı amaçlıyoruz.”

    Okullarda hedef 24 kişilik sınıflar

    EĞİTİMİ kademeli zorunlu olarak 12 yıla çıkaran 4+4+4 sisteminin yasalaşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013- 2016 yılı planlaması çalışmalarına başladı. MEB öncelikle eğitim sistemi sorunlarının başında gelen ve yeni sistemle daha çok ihtiyaç olacak derslik sorununu bu planlamayla çözecek. MEB, 2016 yılına kadar eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranını yüzde 100 hedefliyor. Derslik konusunda da özel okullarda olduğu gibi sınıflar 30 öğrenciden 24’e çekilecek ve okullarda tekli öğretim yapılacak. Planlamaya göre, fiziki fonksiyonunu yitirmiş, çevre şartlarındaki değişim ve şehirleşmenin sonucu öğrenci bulunamayan eğitim öğretim tesisleri yıkılacak. Özel sektör tarafından kriterlere uygun yapılan eğitim tesisleri 49 yıllığına kiralanacak.

    Eğitim kampuslarıKamu Özel Ortaklığı modeliyle “Eğitim Kampusları” kurulacak. Sanayiye yönelik mesleki ve teknik eğitim kampusları, “Organize Sanayi Bölgelerinde” ya da yakınlarında yer alacak şekilde kurulacak. Turizm ve Otelcilik Meslek Liseleri turistik bölgelerde planlanacak. Deprem yönetmeliğine göre yapılmayan tüm eğitim yapıları önceliklerine göre güçlendirilecek.

  • #2
    anaokulu89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.Eylül.2009
    Mesajlar
    558
    @anaokulu89







    sayın bakan çıkıp sanki her gün yeni birşey yapıyormus gibi ısıtıp ısıtıp aynı konuyu önümüze getiriyor söylediği herşey aynı , sanki eğitimde çığır açmış gibi konusuyor

  • #3
    tuba2616 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Kasım.2009
    Mesajlar
    17
    @tuba2616







    hocam valla ben bu haberle rahatladım şuan sınıfımda 1 tane 5 yaş var ve beni çok yavaşlatıyor.ben 5 yaşın zorluğunu çekerken dünkü açıklamada 4 yaşı görünce inanamadım.moralim bozuk bir şekilde geziyordum dünden beri.bence velilerin 5 yaşında çocuklarının 1. sınıfa kaydettireceğini hiç sanmıyorum.tabi burada bize de iş düşüyor.doğru yönlendirmek gerekiyor velileri.bu şekilde olursa en azından bizler 5 yaşı almış oluruz ve 4 yaş kadar sıkıntı çekmeyiz inş.hakkımızda hayırlısı olsun.Allah atanamayanların yardımcısı olsun.

  • #4
    AYTENO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Temmuz.2009
    Mesajlar
    1,662
    @AYTENO







    arkadaşlar veliler bir yada iki sene çocuğunu göndermez sonrasında sisteme alışınca herkes 5 yaşında ilköğretime çocukları gönderirler.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. velileri bilgilendirmek istiyorum
      Konu Sahibi samder2009 Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 31.Ekim.2012, 20:01
    2. Cevap: 6
      Son Mesaj : 02.Temmuz.2012, 19:54
    3. ÖSYM'den ilk iptal kararı!
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 27.Nisan.2011, 00:44
    4. Danıştay'ın 'Tam Gün' kararı !!!
      Konu Sahibi ozgebeyazmelek Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 13.Ocak.2011, 18:47
    5. Velileri dehşete düşeren masal kitabı!
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 10.Ocak.2011, 18:52

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş