Üstün yetenekli çocuklar için eğitim köyü


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Üstün yetenekli çocuklar için eğitim köyü

Like Tree2Likes
  • 2 Post By Kübra AKÇİMEN

Konu: Üstün yetenekli çocuklar için eğitim köyü

  • #1
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN



    Üstün yetenekli çocuklar için eğitim köyü





    İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Tuzla Belediyesi tarafından tahsis edilen Akfırat'taki 100 dönümlük araziye, üstün yetenekli çocuklara eğitim verilecek, bilgi ve becerilerini geliştirecek bir merkez kuracak.
    İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Tuzla Belediyesi tarafından tahsis edilen Akfırat'taki 100 dönümlük araziye üstün yetenekli çocuklar için "eğitim köyü" kuracak.

    Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yerel seçimleri ile Akfırat ve Orhanlı beldelerinin ilçeye bağlandığını hatırlattı.

    Akfırat'ta Beyaz Masa, ödeme noktaları, İSMEK ve Belediye Çocuk Kulübü olarak kullandıkları binayı eğitim alanında değerlendirmeyi düşündüklerini kaydeden Yazıcı, "Eğitime önem veriyoruz. Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek. On yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik. Yüzyıl sonrasını düşünüyorsan toplumu eğit. Biz bugün ve yarınları düşünerek çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimine önem veriyoruz" dedi.

    Yazıcı, Akfırat'taki belediye binasının da bulunduğu 100 dönümlük arazinin İstanbul Medeniyet Üniversitesi'ne tahsisi görüşmelerinin 2010'da başladığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Arazi, Çocuk Üniversitesi'nin de içinde bulunduğu eğitim köyü yapılması için İstanbul Medeniyet Üniversitesi'ne tahsis edildi. Bürokratik sürecin tamamlanmasıyla üstün yetenekli çocuklara eğitim verilecek, bilgi ve becerilerini geliştirecek donanımlarla Türkiye'nin ilk 'Çocuk Eğitim Köyü' kurulacak. Eğitim köyü, herkese değil, testlerde üstün zekalı olduğu tespit edilen öğrencilere yönelik olacak. Burada derslerin yanında görerek öğrenme, deney imkanları da sunulacak. Üstün yetenekli öğrencilerden ücret alınmayacak. Tüm çocuklar, anne ve babaları için özeldir. Çocuklara yeteneklerine göre eğitim için destek olunması önemli. Üstün yetenekli çocuklar, toplumun yüzde ikilik bir kısmını oluşturuyor ve özel eğitime ihtiyaç duyuyor. Bu çocuklarımız zeka düzeylerine göre yetiştirilmediklerinde sonuçlar toplum için olumsuz olabiliyor. İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğiyle kurulacak eğitim köyü ile bu açığı kapatmış olacağız."

    "Çok güzel bir eğitim köyü oluşturacağız"
    İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Üsküdar Belediyesi ile birlikte kurdukları Çocuk Üniversitesi'nde 7-12 yaş arası, 1200 üstün zekalı öğrenciye destek eğitimi verildiğini hatırlattı.

    Normal eğitimlerine okullarında devam eden öğrencilere, hafta sonları, tatiller ve yaz döneminde zeka seviyelerine, genetik altyapılarına, kabiliyetlerine ve gelişim yollarına yönelik destek eğitimi verdiklerini anlatan Okur, üstün zekalı çocukların seviyelerine uygun eğitim alırsa deha derecesine yükselebildiğini ama normal eğitim alırsa sıradanlaştığını ve daha sonra da tamamen toplum için problem oluşturduğunu kaydetti.

    Akfırat'ta çok güzel bir eğitim köyü oluşturmayı planladıklarını belirten Okur, şunları aktardı:

    "Araziye çocuk üniversitesi yapacağız. Her türlü altyapımız hazır. Üstün yetenekli çocukları test ile belirleyeceğiz. Projemiz bununla kalmıyor. Üniversite yanında çocukların yeteneklerini geliştirebilecekleri çocuk hobi bahçeleri kuracağız, üretim yapabilmelerine olanak sağlayacağız. Bu alanda aile ve çocuğun birlikte kalabileceği köy projemiz var. Bunu da Çocuk Eğitim Köyü olarak isimlendiriyoruz. Aileler gelip belli dönemlerde çocuklarıyla kalacak. Böylece çocuklarının yaptığı aktiviteleri izleyebilecek ve onlardan ayrılmamış olacak. Birtakım kurumlarla anlaşarak, küçük tesisler kurmaları sağlanacak. Mesela bir çikolata fabrikası, çikolata atölyesi kuracak. Atölyede çocuklarımıza çikolatanın nasıl yapıldığını göstereceğiz. Mesela deprem simülasyonu yapacağız. Deprem nedir, nasıl oluşur, depremden nasıl korunulur? Çocuklar burada deprem simülasyonunu görüp, korunma yollarını öğrenecek. Benzeri her türlü şeyi biz burada yapmayı planlıyoruz."
    eyes and GÜL JİYAN like this.

  • #2
    GÜL JİYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Nisan.2011
    Nereden
    bilinmeyenlerden
    Mesajlar
    12,310
    @GÜL JİYAN







    çok güzel bir haber
    keşke Türkiye'nin her yerinde olsa...
    paylaşım için tşkkrlr
    Ve ben alıp başımı gidince akşamları
    İçinde yorgun düştüğüm bahçemden dışarı,
    Biliyorum; her yol götürür beni o yöne
    Yaşanmamış hayatların tersanesine...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Üstün Yetenekli Çocuklar Okulu
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum KAMPANYA, PROJE, ORGANİZASYON
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 06.Mayıs.2010, 00:31
    2. Özel Öğrenme Güçlüğü Olan Üstün Yetenekli Çocuklar
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum MAKALE-ARAŞTIRMA ve BİLİMSEL YAZILAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 27.Aralık.2009, 02:55
    3. Okul Öncesi Çağdaki Üstün Yetenekli Çocuklar
      Konu Sahibi Arz Forum MAKALE-ARAŞTIRMA ve BİLİMSEL YAZILAR
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 26.Ağustos.2009, 22:02
    4. Okul Öncesi Dönemde Üstün veya Özel Yetenekli Çocuklar ve Özellikleri
      Konu Sahibi Arz Forum MAKALE-ARAŞTIRMA ve BİLİMSEL YAZILAR
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 11.Temmuz.2009, 13:45
    5. Türkiye Üstün Yetenekli Çocuklar II.Kongresi-Eskişehir/Anadolu Üniversitesi
      Konu Sahibi Arz Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 13
      Son Mesaj : 01.Nisan.2009, 12:25

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş