Türkiye genelinde tüm illerde üniversite ya da üniversitelere bağlı fakülte ve yüksek okullar açılmasına rağmen fiziki mekan ve akademik kadro yetersizliği, öğrencileri başka adreslere yönlendiriyor.
Bu yıl Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni kazanan öğrencilerin tamamı, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan öğrenciler gibi Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) öğrenim görecek.


ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Newsweek Dergisi'nin yaptığı değerlendirmede ilk 500 dünya üniversitesi arasında yer alan ÇÜ'nün, gerek donanımlı kampüsü, gerekse akademik kadrosuyla Türkiye'nin geleceğine nitelikli bireyler kazandırma hedefinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Üniversitemiz bu çabalarının yanı sıra başka üniversitelerin öğrencilerine de kucak açıyor. Gerek fiziki mekan, gerekse akademik kadro yetersizliği bulunan üniversitelerimize bu ihtiyaçlarını gidermede büyük katkı sağlıyoruz.

Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri yaklaşık 10 yıldır olduğu gibi bu yıl da ilk üç yıllık eğitimlerini üniversitemizde alacaklar. Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesini kazanan 125 öğrencinin tamamı da ÇÜ'de öğrenim görecek. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesine biz geçen yıl 20 öğrencimizi vermiştik. Bu yıl ise bu kez bu üniversitenin tüm hukuk fakültesi öğrencilerini ÇÜ'de konuk edeceğiz." (Anadolu Ajansı)
alıntı