Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun belirtmiş olduğu, "2010 yılında tek atama düşünüyoruz" şeklindeki açıklamayla ilgili olarak daha önce iki kez değerlendirme yaptık. memurlar.net'e gelen yorumlardan da görüleceği üzere adaylar "tek atama" olayına karşı değildir. Karşı çıkılan husus bir geçiş sürecinin olmamasıdır. Söz konusu uygulamanın 2010 yılı başında hayata geçirilmesi halinde, Şubat döneminde atama ihtimali olan adaylar mağdur olacak olup, mağdur olacak kişi sayısı 1 öğretmen adayı olsa dahi bu adaya haksızlık yapmaya kimsenin yapmaya hakkı bulunmamaktadır.

TEK BİR KİŞİ HAKSIZLIĞA UĞRAMAMALIDIR

Şubat atamasının yapılamayacağı yönündeki açıklamalar sonrasında ilk değerlendirmeyi "Sayın Çubukçu, Şubat atamasının yapılmaması kararını tekrar düşünmelidir" başlığı ile ele almıştık. Bu habere 1000'e yakın yorum geldi.

İkinci değerlendirmeyi ise, 22 Aralık 2009 tarihinde "Bakan Çubukçu'nun en büyük hatası" başlığı ile ele aldık.

Söz konusu haberlere ve uyguladığımız ankete gelen yorumlar dikkatle incelediğinde şu husus görülecektir. Adaylar tek atama yapılmasına karşı değildir. daha önce memurlar.net editörlerince de dile getirilen tek atama uygulaması, eğitim öğretim açısından en uygun uygulamadır.

Ancak bu uygulamayı hayata geçirirken bir kişiye dahi haksızlık edilmemelidir. Bugün itibariyle Şubat atamasını bekleyen binlerce öğretmen bulunmaktadır. Puan itibariyle, sınıra geldikleri için atama ihtimalleri çok yüksektir. Bugüne kadar hep Şubat ataması yapılmış olup, adaylar da bu uygulamalara göre kendi tercihlerini belirlemişlerdir.

Söz konusu "tek atama" uygulamasının hemen yürürlüğe konulması halinde, atama ihtimali olan yüzlerce veya binlerce öğretmen adayı mağdur duruma düşecektir.

Bir adayın dahi haksız yere mağdur duruma düşürülmesine ne MEB Personel Genel Müdürlüğü ne de Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu aracı olmamalıdır.

BAZI YORUMLAR
Sayın Bakanım!Düşünceleriniz projeleriniz belki size göre doğrudur.Eğitim camiası olarak saygı duyarız ama bu konuda en azından bir geçiş süreci olmaması çok kötü olmuştur biz eğitmciler için.Lütfen bu kararınızı gözden geçiriniz.Daha önceki bakan gibi ben yaptım oldu mantığı ile hareket etmeyeciğinizi umuyor saygılar sunuyorum

ağaçkarizmatik


Uykularımız kaçtı ne yapacağız yıllardır çalışarak kazandığımız puan keyfi uygulama ile hiçbir işe yaramayacak. Uygulama konusunda bakanımıza katılıyoruz ancak zamanlama konusunda hata olduğunu herkes görüyor lütfen kolay değil inanın gece gündüz herşeyini umutlarını bu işe vermek ne yazsak ne desek az. Baştan uyarsaydınız bizde ona göre tercihte bulunurduk. Yıllardır yapılan uygulamanıza güvendik hata mı ettik. Başbakanımızın bu hatayı düzelteceğine inanıyorum bunlarda son çırpınışlarımız. Sizden sadaka değil adalet ve hakkımızı istiyoruz.

sportmenus

MEB'in bu kadar öğretmen adayının feryadına kulak tıkayacağını zannetmiyorum.eğer kulak tıkarsa da söyleyecek söz bulamam.umarım şubat ataması makul bir rakamla gerçekleştirilir.bütün eğitim sendikalarının da bu işe el atmasını temenni ediyorum.ama geç kalmadan....

mautunkagan

Yapılan habersiz uygulamalar ve geçiş sürecinin ön görülmemesi birçok arkadaşımız açısından sıkıntı doğurmuştur. Bu durumun en kısa sürede telafisi bakanlığın acil işleri arasında olmalıdır.Ülkemiz eğitimcilerin mağdur edildiği bir ülke olmasın.

Fikret5454

bu şubatta atama kesinlikle olmalıdır. eğer atma olmayacaksa bu şimdi mi söylenir. bakanın bizlerin geleceğiyle oynamaya hakkı yoktur. son kez de olsa bu şubatta atama yapılmalıdır. bir çok öğretmen adayı şubat atamasına göre geleceğini planlamıştır. bizlerin geleceğiyle oynamaya bakan dahil kimsenin hakkı yoktur. bu yanlıştana bakan bir an önce dönmelidir.

elektronik_ci

Kesinlikle bu haksızlık yaratacak uygulamadan vazgeçilmelidir. Şubatta atama yapılması gerekir. Umutlarını bu atamaya bağlamış öğretmenlere saygısızlık olur.

Geleceğin nesillerini yetiştirecek genç öğretmenlere saygı duymayanlar, aslında kendi öğretmenlerine de saygı duymazlar. O yüzden hiç boşuna öğretmenler gününde göstermelik el öpmelere falan girmesinler.

antibiyotikrecai

sayın çubukçu lütfen tekrar düşnün...böyle politika olmaz.anlık politikalarla bu işler yürümez...

''sosyal42''

lütfen bu haberi manşete taşıyın. uygulama mantıklı ve olması gerektiği gibi olabilir ama alışıla gelmiş şubat ataması sistemini de birden değiştirmek bir çok kişinin maduriyetine neden olacaktır. bence bu uygulama 2010 kpss den sonra yapılmalıdır.

uluk

sayın bakan lütfen böyle insanların gelecekleriyle oynamayın, incitmeyin öğretmenlik gibi kutsal bir meslekten soğutmayın lütfen.

başta bakan ve personel genel müdürlüğü olmak üzere lütfen bu seslere kulak verin. yemeyin bunca gencin paha biçilmez emeğini.

evet bizlerde atamaların tek seferde yapılmasını isteriz ama damdan düşer gibi şubatta atama olmayacak denmezki neden tercihlerden önce söylemediniz. burada mağdur olanların hepsi aynı şikayetleri dile getiriyorlar. bu öğretmenlerin iyi niyetlerini lütfen kırmayalım.

besni7

sayın bakan aklını başına alıp geçiş zamanı vererek atamayı şubat ayında son defa yapıp, bundan sonra yönetmeliğe öğretmen ataması her yıl bir defaya mahsus olmak üzere Ağustos ayında yapılaı diye geçici madde koymalıdır. Yoksa bu kadar insanın vebalini kaldıramaz.herkesin şubat atamasına göre planlaması var.bunu özellikle son defa göz önünde bulundurmalıdır. Elbette ki tüm öğretmen atamalrı tatil aylarında yapılmalıdır. Öğretmen hazır öğrencisini beklemelidir.bundan daha adil bir şey düşünülemez. fakat ben bunun uygulanacağını pek zannetmiyorum.Çünkü bizim ülkemizde ahbap-çavuş ilişkisi vardır. siyasiler bunu seçimlere endeksli olarak yine deleceklerdir.

sarımazılı

akşam yatıp sabah karar alınır mı alınıyormus demekki bunu bir iki sene öncesinden 2010 da tek atama olacak deselerde millet kendini ona göre ayarlasa olmaz mı en basit askere gidecek olanlar var 2008 mezunları 2 sene erteleyenler atanamayanlar 2010 da askere gidecekler ona göre aralıkta giderlerdi askere mayısta gelir sınava calişir girerlerdi şimdi aralık celbide gecti sen kalkip bu tür aciklama yapiyorsun agustosta askere gidecek gelecek atama yok otomatikman 2 senesini yiyorsun bu böyle olmaz bu kadar adaletsiz dönen bi kurum olabilir mi bunları dusunen mi var kimsenin umrunda degilsiniz arkadaşlar varsa yoksa acılım dtp kapatilması gundem bunlar ne oluyor ne bitiyor akepenin umrunda bile degiliz ama önümüzdeki dönem secim var 2010 da tek atama olmaz merak etmeyin 2011 de secimlere girerken sözleşmelileride kadroya alırlar atama sayılarınıda arttırırlar bize oy versinler diye

iolp2006

Tek atamaya karşı değiliz.. Ama 2010 Şubat atamasından sonra!! ki o atama da kadrolu olmalı ve sözleşmelilerden geçenler kadar yine sözleşmeli de alınmalı..

cantyousee



-memurlarnet-