Stajyer Öğretmene Bakan Torpili


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Stajyer Öğretmene Bakan Torpili

  • #1
    burcu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Mesajlar
    793
    @burcu09



    Stajyer Öğretmene Bakan Torpili





    Giresun’da 23.09.2009 tarihinde ilk kez göreve başlayan Şebinkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Stajyer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Dudu AYVAZ, Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU torpiliyle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde geçici olarak görevlendirildi.

    Stajyer Dudu AYVAZ’ın 18.11.2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun oluruyla, 6 ay süreyle yolluksuz ve harcırahsız olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde görevlendirilmesi uygun görüldü. Eş durumundan tayin hakkı verilmezken, birçok eş ayrı illerde görev yapmak zorunda bırakılırken, aileler parçalanırken AYVAZ’ın görevlendirilmesi eğitim camiasında büyük rahatsızlık yarattı. AYVAZ’ın geçici görevlendirmesi Ümraniye İmam Hatip Lisesi’ne yapıldı ve AYVAZ kısa bir süre önce görevine başladı.

    Öğretmenlerin nasıl ve hangi şartlarda atanacağı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer almaktadır. Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmeleri isteğe bağlı ve özür grubuna bağlı atamalar şeklindedir. Bu atamalardan yararlanabilmek ise belli kriterlere bağlıdır.

    Konuyla ilgili Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Milli Eğitim Bakanlığı’na makam onaylı atamanın neye göre yapıldığını sormak amacıyla yazı yazdı. Yazıda şöyle denildi: “Giresun İli Şebinkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Stajyer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Dudu AYVAZ’IN İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine görevlendirildiği yönündeki yazılı ve sözlü şikâyetler genel merkezimize ulaşmıştır. Stajyer olarak görev yapan bir öğretmenin hangi gerekçe ile il dışına görevlendirmesinin yapıldığı anlaşılamamıştır. Görevlendirmenin usul ve esaslarına tamamen aykırı bir şekilde yapılan bu işlemin mutlak suretle iptali gerekmektedir. Bakanlığınızca ilgi görevlendirme makam onayının hangi gerekçe ile yapıldığının tarafımıza bildirilmesi hususunda gereğini arz ederiz.”

    Bakanlık Dudu AYVAZ’ın görevlendirmesini doğruladı. Milli Eğitim Bakanlığı, Dudu AYVAZ’ın görevlendirilme işleminin ilgi (b) kapsamında Bakan takdiriyle gerçekleştirildiğini belirtti.

    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ise torpilli görevlendirme ile ilgili şunları söyledi:

    “Yandaş kayırma anlayışı maalesef Milli Eğitim Bakanlığının tüm hücrelerine işlemiş durumdadır. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Hüseyin ÇELİK’ten esinlenmiş olacak ki, usulsüzlüklere, torpilli görevlendirmelere devam etmektedir. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı’na olan güveni zedelemektedir. Bu öğretmen ne tür meziyetlere sahiptir ya da eğitim adına nasıl bir katkı sağlamıştır ki, stajyer olmasına rağmen il dışı görevlendirmesi yapılmıştır? Torpili olmayan, birbirinden ayrı görev yapmak zorunda kalan eşler hangi usulle birleştirilecektir? Bakan ÇUBUKÇU bunun formülünü göstermelidir.

    Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan takdiri kılıfıyla torpilli görevlendirmeler yapma hakkına sahip değildir. Bakan Nimet ÇUBUKÇU’nun bu usulsüzlüklere fırsat vermemesi gerekmektedir. 800 bin kişilik eğitim camiası adına yandaş kayırma anlayışını kınıyor ve bu torpilli görevlendirmenin bir an önce iptal edilmesini istiyoruz.”

    https://www.personelmeb.net/haber/10...li-haberi.html

  • #2
    Sincera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Mayıs.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    186
    @Sincera







    bu sadece ortaya çıkanı benim bulunduğum yerde de bu tür olayın nerdeyse aynısı yaşanmakta ancak hiç kimse bu duruma engel olamamaktadır. .benim suçum neydide düğünümden 1 ay sonra ta Bitlise atandım doyamadığım eşimden ve ailemden 1600 km uzağa düştüm. Benim gibi başka insanların suçu ne!!!!!!!!

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. STAJYER ARANIYOR
      Konu Sahibi gguman Forum PERSONEL ARAYANLAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Ekim.2012, 15:17
    2. stajyer öğretmene rehber öğretmen olmak
      Konu Sahibi mayıs Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 13.Mayıs.2012, 19:43
    3. Bakan Dinçer: Bu yıl 40 bin öğretmene ihtiyacımız var
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 28.Ocak.2012, 19:43
    4. Bakan Dinçer: 150 bin civarında öğretmene ihtiyacımız var
      Konu Sahibi Ezgikyc Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 12.Eylül.2011, 15:14
    5. stajyer..
      Konu Sahibi jives Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 17.Eylül.2010, 19:11

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş