- Ankara'da Gençlik ve Spor Vakfı, Türkiye Devlet Hastane ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) ile Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı tarafından bir üniversite kurulacağı bildirildi.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan, Gençlik Spor Vakfı olarak bir üniversite kurmak istediklerini, ancak YÖK'ün şartlarını tek başlarına yerine getiremediklerini belirterek, "Biz de 3 vakıf ortaklaşa bu şartları yerine getirip, üniversitemizi kurmaya karar verdik. Ankara Bilge Üniversitesi, Spor Bilimleri alanında Türkiye'nin ilk üniversitesi olacak" diye konuştu.

Üniversitede tıp fakültesinin yer alacağını bildiren Babacan, "Burada spor hekimi yetiştirmeyi hedefliyoruz" derken, aynı zamanda sporun ara eleman ihtiyacını da karşılamak istediklerini belirterek, "Spor teşkilatı ve kulüplerin en çok ihtiyaç duyduğu, havuzların bakımı, doping kontrolü, elektronik aletlerin kurumu ve bakımı gibi sporun altyapısına hizmet eden ara elemanların yetiştirilmesi için spor meslek yüksek okulu da üniversite bünyesinde yer alacak" bilgisini verdi.

Gölbaşı'nda 20 milyon lira değerindeki HASVAK'a bağlı özel hastanenin yerine kurulması planlanan üniversitenin, 2010-2011 öğretim yılında faaliyete geçeceğini bildiren Babacan, Üniversite Mütevelli Heyetini oluşturduklarını, heyette, 3 vakfın başkanlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürü ile Sağlık, Sanayi ve Ulaştırma bakanlıkları müsteşarlarının da bulunduğunu söyledi.

-memurlarnet-