Özür grubundan Yer Değiştirebilecek öğretmene kontenjanlar belirlenirken, Özür durumundan yer değiştirmek isteyen kadrolu öğretmenlere ilk defa ülke genelinde Öğretmen ihtiyacı bulunan her türdeki tüm eğitim kurumları açılırken, sözleşmeli öğretmenler için, ülke bazındaki boş pozisyon sayısı dikkate alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Yılı Yarıyıl Tatili Dönemi Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunun yayımlanmasının ardından kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirecekleri boş pozisyonların nasıl belirleneceği, kontenjan modülüne nasıl girileceği, Genel Müdür yardımcısı Hikmet Orman imzalı maille İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilerek kontenjan belirleme işlemlerinin 13 Ocak 2010 tarihi mesai saati sonuna kadar sonuçlandırılıp, işlemin tamamlandığı e-posta ile Bilişim Hizmetleri Dairesine bildirilecek.

Buna göre,

1- Kontenjan Modülü üzerinde kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler için ayrı ayrı kontenjan Belirlenecektir.

2- İlk defa kontenjanlar belirlenirken Özür durumundan yer değiştirmek isteyen kadrolu öğretmenlerin talebinin karşılanabilmesi için ülke genelinde Öğretmen ihtiyacı bulunan her türdeki tüm eğitim kurumları açılacaktır.

3- Kontenjanlar belirlenirken Özür durumundan yer değiştirmek isteyen sözleşmeli öğretmenler için, ülke bazındaki boş pozisyon sayısı dikkate alınarak il geneli toplam boş pozisyon sayısını geçmemek üzere, en fazla ihtiyaç bulunan alanlardan başlanılmak suretiyle istenilen alanlarda serbestçe kontenjan belirlenebilecektir.

4- Kontenjanlar belirlenirken sözleşmeli öğretmenlere; Mesleki Eğitim Merkezleri, Bilim ve Sanat Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri, Fen ve her türlü Anadolu Liseleri, Bilişim Teknolojileri branşında Meslekî ve Teknik Ortaöğretim kurumları tercihlerine açılmayacaktır.

Kadrolu öğretmenlere tüm boş yerler görülürken sözleşmeli öğretmenlere boş yerler neden görülmemektedir?

Sözleşmeli öğretmenlerin özür grubundan yer değiştirmeleri için boş pozisyon bulunması gerekiyor. Boş pozisyon olmazsa özür grubundan yer değişikliği isteği gerçekleştirilemez.

Peki, boş pozisyon nedir: Bakanlık sözleşmeli öğretmenler için pozisyon ayırmaktadır. Örneğin A okulunun 30 olan sınıf öğretmenliği normundan 3 tanesini sözleşmeli öğretmenler için ayırmaktadır. Bu 3 norma boş pozisyon denilmektedir.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 14.maddesi 3.fıkrasına göre;

“Sözleşmeli personel pozisyonları merkezde toplam sayı olarak, taşrada ise il bazında tahsis edilir. Maliye Bakanlığınca vize edilen pozisyonlara ilişkin cetvellerin bir örneği ilgili kurumlar tarafından vize tarihinden itibaren bir ay içinde elektronik ortamda Devlet Personel Başkanlığına gönderilir.”

Bakanlığın ayırdığı bu pozisyonların neredeyse tamamı doludur. Sözleşmeli öğretmenin istediği il’e gidebilmesi için kendi branşından sözleşmeli olan bir kişinin o il’de doldurduğu pozisyonu bir şekilde boşaltması gerekir. (Başka ile yer değişikliği, kadrolu olarak atanması ,istifa etmesi vb)

Özür grubu yer değiştirmelerde yaşanan ve öğretmenlerin sürekli sorduğu; Kadrolu öğretmene o il’de 30 okul açık görülürken sözleşmeliye neden 3 görünüyor? Sorusudur.

Yani sözleşmelilere açık bulunan tüm norm kadrolar görülmemektedir.




-memurlarnet-