Türk eğitim Sen, Eğitim İş, Aktif Eğitim Sen ve eğitim Sen tarafından uygulanan nöbet eylemleri neticesinde öğretmenler tarafından kazanılan nöbet ücreti hakkından anasınıfı öğretmenleri yararlanabilir mi?

Toplu sözleşme ile imzalanan ilgili madde şuşekildedir;

"MADDE 22- (1) Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dahil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir."

Bu maddeden de anlaşılacağı üzere nöbet ücreti sadece kendilerine nöbet görevi verilen öğretmenlere ödenebilecektir. Bu durumda anaokullarında görev yapan ve nöbet tutan öğretmenler nöbet ücretinden yararlanabileceklerdir ancak ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenlere nöbet görevi verilmediği için anasınıfı öğretmenleri bu ücretten mevcut şartlar altında yararlanamayacaktır.

Oysa ki Anasınıfı öğretmenleri nöbet tutulan teneffüs aralarında bile öğrencilerinin başında durmakta ve bu durum çifte standart oluşturmaktadır. MEB'in konuyu en kısa süre içerisinde ele alarak düzeltmemesi ve anasınıfı öğretmenlerine de nöbet ücreti ödemesi yapması gerekmektedir.

ogretmenlersitesi.com