Okul Aile Birliği Yönetmeliğinde Bazı Maddeler İptal Edildi
Milliegitimhaber.com – Danıştay okul aile birliği yönetmeliğinin geçici 1. Maddesini iptal etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012 yılında hazırlanan ve birçok sorunu peşinden getiren Okul Aile Birliği yönetmeliği 3 yıldır çıkartılamıyor.
Ömer DİNÇER döneminde hazırlanan yönetmeliğin geçici 1. Maddesine göre okullar spor salonları, sosyal tesisler, otoparklar vb. yerleri kiraya veremiyordu. Okul Aile Birliği Yönetmeliği Geçici maddesi şu şekildeydi . GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce salon, açık alan ve otopark olarak kiraya verilen yerlerin sözleşmeleri, sözleşme bitim tarihinden sonra yenilenmez. Danıştay 8. Dairesi okul aile birliği yönetmeliğinin geçici 1. Maddesini iptal etti .

Milli Eğitim Bakanlığı strateji geliştirme başkanlığının bu konu hakkında ivedilikle görüş bildirmesi gerekiyor. Okulların spor salonu , sosyal tesis vb. yerleri kiraya verilmesini engelleyen madde iptal edildiğine göre , okulların bu yerleri kiraya verebilmesinin önünde engel kalmadığı görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığının yeni okul aile birliği yönetmeliğini çıkartarak bu soruna kökten çözüm bulması gerekiyor.


milliegitimhaber.com