MEB tarafından, fen bilimleri, fizik, kimya ve biyoloji derslerini dikkat çekici hale getirerek, daha kalıcı öğrenme ortamı sağlamak için gerçekleştirilecek deney yarışmasında, "Aziz Sancar Özel Ödülü" verilecek.

DNA onarımı" hakkındaki bilimsel çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen ve bu ödülü kazanan ilk Türk olan Sancar'ın ismini Mardin'deki bir bilim sanat merkezine veren MEB, düzenlenecek deney yarışmasında da Prof. Dr. Aziz Sancar adına özel ödül verecek. Bu kapsamda, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından ikincisi gerçekleştirilecek video yarışmasının konusu bu yıl "Fen Deneyleri" olarak belirlendi. Yarışmaya, Bakanlığa bağlı resmi ve özel ortaokullarda ya da bilim sanat merkezlerinde görev yapan fen bilimleri, fen ve teknoloji öğretmenleri ile liseler ile bilim sanat merkezlerinde görevli fizik, kimya ve biyoloji öğretmenleri katılabilecek.


Yarışmaya başvurular 8 Şubat'ta başlayacak ve 18 Mart'ta sona erecek. Prof. Dr. Sancar, Ankara'da düzenlenmesi planlanan yarışmanın ödül törenine davet edilecek. Lise alanında bir kişiye, 2 bin lira değerinde "Aziz Sancar Özel Ödülü" takdim edilecek. Yarışmada, fen bilimleri ile fen ve teknoloji alanlarında 2 bin liralık 9 başarı ödülü, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında 2 bin liralık üçer başarı ödülü ile 4 alanda da biner liralık birer Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Beğeni Özel Ödülü de verilecek. Ayrıca ödül kazananlara kitap seti hediye edilecek.

AA.