Eğitim-İş Sendikası üyeleri bugün, Eğitim-Sen üyeleri ise 28 ve 29 Mart tarihlerinde 4+4+4 eğitim teklifini protesto etmek için greve gidiyor.

Hükümetin 4+4+4 kesintili eğitim yasa teklifini protesto eden bazı öğretmen sendikaları bugünden itibaren greve çıktı. Eğitim-İş Sendikası üyeleri bugün greve giderken, Eğitim-Sen üyeleri ise 28 ve 29 Mart tarihleri arasında greve çıkıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Rize, Aydın, Antalya ve Denizli başta olmak üzere ülkenin birçok şehrinde bugün greve giden Eğitim-İş Sendikası üyesi öğretmenler 'Geleceğimize ve çocuklarımıza sahip çıkalım' pankartlarıyla yürüdüler. Çanakkale'de bir grup kadın öğretmen ise üzerinde eğitim yazılı sembolik bir tabut taşıdı.

EĞİTİM-SEN: "2 GÜN GREV, 2 GÜN ANKARADAYIZ"

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ise zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasa teklifinin meclis genel kurulunda görüşüleceği tarihlerde 2 günlük grev yapma kararı aldıklarını bildirdi. Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, teklifin genel kurulda görüşülmeye başlamasının ardından, 28–29 Martta 2 gün süreyle iş bırakacaklarını ifade etti.

Yıldız, şunları kaydetti: ''4 4 4 yasa teklifi meclis genel kurulunda görüşüldüğü sırada 28–29 Mart tarihlerinde 2 günlük grev yapma kararı almış bulunmaktayız. Grevimiz, sadece eğitim ve bilim emekçilerinin değil, toplumun önemli bir bölümünün 4 4 4 kademeli eğitim sistemi ile ilgili olarak duymakta olduğu derin kaygıların bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır.''

Velilerin 28–29 Mart'ta çocukları okula göndermeyerek grevlerine destek olmalarını isteyen Yıldız, ''Ankara Valiliği grev kararımızın ve yapacağımız etkinliklerin yasal olmadığını tarafımıza bildirdi. Bu karara rağmen programımızdan geri adım atmayacağız'' ifadesini kullandı.