Meb'in uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni sistem,ikinci dönem şubat itibariyle hayata geçiyor. 12 Mart 2014 sonrası yeni atanan tüm öğretmenleri kapsayacaktır. Bu sisteme göre eylülde atanan 40 bin atama ile şubatta atanacak 15 bin öğretmen bu sistemin ilk uygulayıcıları olacaktır. Sistemin belirgin maddeleri şöyle:

1. Bu yeni aday yetiştirme sistemi üç aşamadan oluşacak.

2. Bu üç aşama: Performans değerlendirme, Yazılı Sınav, Sözlü Sınav

3. Performans değerlendirme de kendi içerisinde üç aşamadan oluşacak: Adayın kendini değerlendirme formu, Müdürün adayı değerlendirme formu, aday rehber öğretmeni değerlendirme formu

4. Adayın kendini değerlendirme formu %10, Müdür değerlendirme formu %45, Aday rehber öğretmeni değerlendirme formu %45 etkili olacaktır.

5. Performans değerlendirme baraj notu 60'tır.

6. Performans değerlendirmeyi geçeMEyenler yazılı ve sözlü sınava katılmaya hak KAZANAMAYACAKLARDIR.

7. Yazılı sınavlar merkezi sınav olarak tüm Türkiye'de aynı anda aynı sorular sorularak yapılacaktır.

8. Sözlü sınavlar sahada ya da ilçe milli eğitimlerde DEĞİL, il merkezlerinde oluşturulan bir komisyon tarafından uygulanacaktır.

Normal şartlarda bir yılda iki dönemde uygulanması gereken bu sistem, yetişmemesinden dolayı tek dönemde, yani ikinci dönem şubat itibariyle uygulanıp haziran gibi sonlandırılacaktır. İlk uygulayıcıları da bu sene yeni atanan 55 bin yeni atanan öğretmenlerimiz olacaktır.

Kaynak: Egitim Haberci