Adana'da bir okulda kız öğrenciyi darp ettiği iddia edilen kadın öğretmen, öğrencinin yakınlarının saldırısına uğradığını ileri sürdü.



Alınan bilgiye göre, 24 Kasım Aydınlar İlköğretim Okulunda geçen hafta, Beden Eğitimi öğretmeni Gülcan H'nin, öğrencisi G.A'yı, saçlarını toka ile tutturmadığı gerekçesiyle tokat attığı ve saçından tutup çektiği iddia edildi.

Olayın etkisiyle kızlarının psikolojisinin bozulduğunu ve okula gitmediğini ileri süren ninesi Yeter ile halası Zeynep, G.A okula gidip öğretmen Gülcan H. İle görüşmek istedi.

G.A'nın ailesi ile öğretmen arasında kısa sürede çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İdarenin çağırması üzerine okula gelen polis ekipleri, Gülcan H'nin öğrencisinin ailesi tarafından darp edildiğini ileri sürmesi üzerine taraflar karakola götürüldü.

Gülcan H, öğrencisini dövmediğini savunarak, ''esas, yakınları bana saldırdı. Boynumu ve elimi çizdiler. Kendilerinden şikayetçiyim. Mahkemede görüşeceğiz'' dedi.

Öğretmenin tüm arkadaşlarının yanında kendisini tokatlayıp, darp ettiğini ileri süren G.A. ise, ''öğretmen beni yanına çağırarak, 'neden saçın açık, toka niye takmıyorsun' dedi. Tokamın çamura düştüğünü yıkamaya götürdüğümü söylediğim sırada tokat attı. Arkadaşlarım benimle alay etti. Arkadaşlarıma dönüp güldükleri için kızdım, öğretmenim üzerine alınarak bir daha tokat attı, sonra da saçımdan tutup çekti'' dedi.

G.A'nın öğretmenden, Gülcan H'nin ise öğrencisinin ailesinden şikayetçi olması üzerine taraflar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumuna götürüldü.


AA