MEB'in norm fazlası öğretmen atamalarını Şubat tatiline ertelemesi

Norm fazlası öğretmenlerin atamaları MEB'in genelgesine göre Kasım ayı içerisinde tüm illerde yapılacaktır. 25 tercihte bulunacak öğretmenler, tercihlerine atanamaması veya tercih yapmaması durumunda il içinde resen atanacaklardır. Okul yöneticiliği görevlendirmeleri için takvim işlemektedir. Kasım ayında müdürlük, Aralık ayında da müdür yardımcılığı görevlendirmeleri tamamlanacak. Bu dönemde norm fazlası öğretmen atamalarının yapılması önemli sonuçlar doğuracaktır.

Norm Fazlası Öğretmenler Kurslarda Görevli!

Okulunda norm fazlası olan veya maaş karşılığını doldurmayan öğretmenler MEB'in yetiştirme kurslarında görev almaktadır. Kasım ayındaki norm fazlası öğretmen atamalarıyla birçok öğretmenin il içinde yerleri değişecektir. Bu durumda kurslar olumsuz etkilenecektir. Öğretmen maaş karşılığını doldurmuyorsa başka okullarda görevlendirilmelidir veya öğretmenlere idari görev verilmelidir. Kurs öğretmenlerinin norm hesabının nasıl olacağıyla ilgili de MEB'in bir açıklama yapmasında fayda vardır.

Müdürlük ve Müdür Yardımcılığı Normları Değiştirecek!

Müdürlüğe İlk Defa ve Yeniden Görevlendirme Başvuruları 11-14 Kasım arasında alınacak, görevlendirme sonuçları 17-18 Kasım'da açıklanacak. Daha sonra da müdür yardımcılığı görevlendirmeleri yapılacak. Tüm işlemlerin ardından okulların normları güncellenecektir. Okullarda norm fazlası olan /olmayan öğretmen sayıları değişecektir.

SONUÇ: MEB'in norm fazlası öğretmen atamalarını Şubat tatiline ertelemesi pek çok yönden olumlu olacaktır. Yönetici görevlendirmelerinin ardından okulların normlarının güncellenmesiyle hangi öğretmenlerin norm fazlası olup olmayacağı kesinlik kazanacaktır. Örneğin; Bir okulda Matematik branşında norm fazlası olan bir öğretmenin başka okula gönderilip ardından aynı okuldaki bir matematik öğretmeninin de müdür yardımcılığına görevlendirilmesiyle norm fazlası olarak giden öğretmene haksızlık yapılmış olacaktır.

İşlem sırası şu şekilde olmalıdır:

1) Müdür Görevlendirmelerinin Yapılması
2) Müdür Yardımcılığı Görevlendirmelerinin Yapılması
3) Tüm okulların normlarının güncellenmesi
4) Kursta görevli öğretmenlerin ders saatlerinin norm hesabına eklenmesi
5) Norm fazlası öğretmen atamalarının yapılması



Kaynak: GazeteKamu.com