Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ile bir görüşme yaptı.

“İl içi sıraların çalıştırılması” ve “müdür başyardımcılığı” konularında yaşanan sıkıntıları bir defa daha gündeme getiren Etyemez ve Çakırcı, bu konuların çözümüne ilişkin önerilerini de Yalçın’a ilettiler.

Görüşmede, illerde sıralı okullarda sırada bekleyen öğretmenler için il içi sıraların çalıştırılması, sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı atamalardan sonra illerde oluşan yeni boş pozisyonlara ek yerleştirme yapılması ve 5 Şubat’ta yapılan özür durumuna bağlı yer değiştirmeden sonra oluşan yeni özür durumu nedeniyle ek yerleştirme yapılması yönündeki talep bir defa daha dile getirildi.

Necmettin Yalçın, daha önceki görüşmelerde de ifade ettiği gibi, önümüzdeki günlerde il içi sıraları çalıştıracaklarına ve sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı ek yerleştirmelerinin yapılacağına ilişkin taahhütlerini tekrarladı.

-memurlarnet-