Milli Eğitim Bakanlığındaki öğretmen ihtiyacının tam olarak ne olduğu hep tartışıldı. sitemizde yer alan bir haber üzerine, MEB illere yazı göndermiş ve ücretli öğretmen sayılarının web sitelerinden çıkarılmasını istemişti. “Sayın Yalçın, Gizlemekle Sorunu Çözemezsiniz” haberimizde bu konuya değinmiştik. Ancak bugün elimize geçen bir yazıya göre MEB ücretli öğretmen sayısını belirlemek için resmi işlem yapmıştır.
Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 02/02/2010 tarih ve 6773 sayılı yazıları ile “Ücretli Öğretmen Sayılarının belirlenmesini istemiştir". Bu sayılar öğretmen açığının ne kadar olduğunu ortaya koyacaktır. Bu çalışma yazıya göre; 16/02/2006günü sonlanacaktır, birkaç gün sonrasında bu sayılar ilan edilmelidir. Kamuoyunun beklentisi bu şekildedir.


Personel Genel Müdürlüğünün ücretli öğretmen sayılarının tespiti ve gerekli bilgilerinin talep edildiği yazısı ekinde 3 sayfalık Excel dosyası bulunmaktadır.

Bu dosyada Alan bazında Ücretli Öğretmen sayılarının girileceği ve görevlendirme nedeni olarak

1.Boş kadroya görevlendirme,

2.Aylıksız izinli olanın yerine görevlendirme (Askerlik),

3.Aylıksız izinli olanın yerine görevlendirme (Doğum),

4.4Raporlu olanın yerine görevlendirme,

5.Diğer,

tercihlerinin girileceği alanlar bulunmaktadır.

Dosya yapısında ya da satır ve satırları doldurulan Excel dosyasını, okul ve kurum tarafından doldurularak Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne gönderilecek.

https://www.memurlar.net/haber/159665/