Eğitim Bir Sen, Eski Bakan Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağı yönündeki açıklamasıyla oluşan beklentinin karşılanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazı gönderdi. Yazıda, açıklamanın devamının getirilerek, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için bir düzenlemeye gidilmesi talep edildi.

Şimdiye kadar 50 bin civarında sözleşmeli öğretmen ataması yapıldığını belirten Eğitim Bir Sen "Sözleşmeli öğretmenlikte, başta özlük hakları olmak üzere sosyal, ekonomik ve mesleki haklarla ilgili birçok eksiklik bulunmaktadır. Bu eksikliklerle birlikte hayata geçirilen uygulamayla sözleşmeli öğretmenler birçok sorun ve belirsizliklerle karşı karşıya bırakılmıştır. Aidiyet duygusunun en fazla hissedildiği bir meslek olan öğretmenlikte sözleşmelilik olmamalıdır. Yaşanan sorun ve belirsizliklerin köklü bir çözüme kavuşturulabilmesi için sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi gerekmektedir." dedi.

Milli Eğitim eski Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'in, belli bir plan dahilinde sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini açıkladığını hatırlatan Eğitim Bir Sen "Bu açıklama, sözleşmeli öğretmenlerde ciddi bir beklenti oluşturmuş, ancak bunun üzerinden 6 ay gibi bir süre geçmesine rağmen hala herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Bu da, sözleşmeli öğretmenlerimizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Oysa devletin işleyişinde devamlılık esastır.Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi yönünde bir düzenleme yapması, beklenti içerisine sokulan öğretmenler ve eğitim camiası açısından artık bir zorunluluk haline gelmiştir." dedi.

-memurlarnet-