Marshall Boya AŞ'nin eğitim faaliyetleri çerçevesinde, Adana İsmet İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde ''Marshall Eğitim Laboratuvarı'' kurulduğu bildirildi.


Bilinçli tüketicilerin yetiştirilmesinin amaçlandığı laboratuvarda, öğrencilerin yanı sıra sektör çalışanlarına da eğitim verilecek.

Okul Müdürü İsmail Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarının 2004-2005 eğitim-öğretim yılında, Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi (MEGEP) çerçevesinde inşaat teknolojisi alanında pilot okul seçildiğini söyledi.

Pilot okul seçilmelerinin ardından, okul öğretmenleri tarafından hazırlanan müfredat çerçevesinde sektörde faaliyet gösteren firmalar, mimarlar, inşaat mühendisleri odaları ile görüşmeler yaptıklarını anlatan Çetin, ''Bu görüşmeler neticesinde 2005-2006 eğitim-öğretim yılında 6 alanda 13 dalda mesleki eğitim vermeye başladık'' dedi.

Çalışmalar kapsamında uzun zamandır Marshall Boya AŞ ile de görüşmeler yürüttüklerini bildiren Çetin, bu kapsamda ''eğitim laboratuvarı'' oluşturma girişimlerini de hayata geçirmeyi başardıklarını ifade etti.

Çetin, laboratuvarın oluşturulmasına kadar geçen sürede 28 öğretmenin Marshall'ın Gebze'deki tesislerinde eğitim gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

''Marshall'ın ürün yelpazesinde bulunan konularda detaylı eğitim alan öğretmenlerimiz, Adana'ya döndükten sonra bu bilgilerini ilk olarak öğrencilerimizle, ardından da kentteki ustalarla paylaşmaya başladı. Ustalara yönelik düzenlediğimiz kursa 24 kişi katıldı. Gelen talepse çok fazla. Buradaki amacımız sektörde büyük bir paya sahip Marshall ile bilinçli tüketiciler yetiştirmek. Düzenlediğimiz kurslardaki başarımızın, ilerleyen zamanlarda özellikle yalıtım ve boya konusunda ekonomik anlamda önemli geri dönüşümler sağlayacağını düşünüyoruz.''

Öğretmenlerinin gelecek aylarda Marshall'ın Avrupa'daki tesislerinde de incelemelerde bulunacağını kaydeden Çetin, hafta içi açılışını yapacakları laboratuvarda eğitimlerinin ise süreceğini söyledi.

Okullarının geçen yıl ISO 9001 kalite belgesi aldığını da anımsatan Çetin, bir ülkenin gelişiminde mesleki eğitimin önemini bildiklerini ve bu bilinçle çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.


AA