Diyanet İşleri, 04-06 Yaş Grubu Çocuk Gelişimi ve Etkinlikleri sertifikasına sahip Kur’an Kursu öğretici alımı yapacak.

Kur’an kurslarında yaş sınırının kalkması ardından Diyanet İşleri Başkanlığı okul öncesi çocuklar için çalışma başlattı.


Dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim başlıklarıyla iki bölümden oluşacak eğitimlerde, Allah’ın varlığı, Peygamber sevgisi gibi konuların yanı sıra harf boyama, noktaları birleştirme gibi etkinliklerle Kur’an okuma öğretilecek.

DİYANET KENDİ PERSONELİYLE BU İŞE SOYUNACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bayan Kuran Kursu Öğreticileri arasında “Halk Eğitim Merkezlerinden okul öncesi eğitim sertifikası alanları ve bu alanda uzman olanları 1 hafta eğitime tabi tutacak ve başarılı olan bayan Kur’an Kursu Öğreticilerini “Kur’an Kursları Öğretim Programı Okul Öncesi Öğreticisi” olarak atamasını yapacak.

ATANMA İÇİN 4-6 YAŞ GRUBU ÇOCUK GELİŞİMİ VE ETKİNLİKLERİ SERTİFİKASI ŞART!

Yaş sınırının kaldırıldığını hatırlatan YILMAZ, cami ve Kur’an kurslarına velilerin çocuklarını getirdiğini ve “Artık Kur’an öğrenecek çağa geldi” dediklerini ifade etti. YILMAZ, “Ailelerin de bu yönde talebi oluyordu. Kur’an kurslarına çocuklarını yanlarında getiren hanım öğrencilerin çocuklarının da dini bilgi öğrenmesi yönündeki talepleri üzerine detaylı bir çalışma yapma gereğimiz ortaya çıktı” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil YILMAZ, “Eğitimi verecek hocaların ‘okul öncesi eğitim sertifika programlarına’ katılmaları yönünde tavsiyede bulundu… “

PEKİ BU SERTFİKAYA NASIL SAHİP OLABİLİRİM?

Bu sertifikaya Halk Eğitim Merkezlerinden sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi (SAÜSEM) uzaktan eğitim ile Türkiye’nin neresinde olursanız olun internet üzerinden eğitim görerek 4-6 Yaş Grubu Çocuk Gelişimi ve Etkinlikleri sertifikasına sahip olabilirsiniz.

SAÜSEM, SERTİFA PROGRAMINA NASIL ve NE ZAMAN KATILABİLİRİM?

Başvurular internet üzerinden kabul edilmektedir. Dersler 15 Şubat 2015’te başlayıp Sınav 1 Mart 2015 tarihinde olacaktır.

kariyermemur.com