İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Yarın okulların tatil edilmesiyle İstanbul'da öğrenciler 4 günlük tatil yapacak.

İstanbul Valisi Vasip Şahin Twitter üzerinden okulların durumuna ilişkin açıklama yaptı. Vali Şahin, "Meteorolojik tahminlere göre ilimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden 31 Aralık 2015 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir" dedi.

Cuma günün yılbaşı nedeniyle resmi tatil olan okullarda yarın kar tatilinde eklenmesiyle İstanbul'daki öğrenciler 4 günlük tatil yapacak.

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilçedeki okulların 31 Aralık Perşembe günü, 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

(DHA) - KOCAELİ'de gün boyunca aralıklarla etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Kocaeli il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter adresinden, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Kocaeli ili genelinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" paylaşımında bulundu.

NİĞDE (İHA) - Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan duyuruda, yoğun kar yığışı nedeniyle Niğde Merkez ve merkeze bağlı köy ve kasabalarda okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

SAKARYA (AA) - Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Vali Hüseyin Avni Coş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajda, yoğun kar yağışı bildirimi nedeniyle yarın kentteki ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini belirtti.

Coş, mesajında, "Sevgili öğrencilerimizin, sağlık ve güvenlikleri için uygulanan bu tatil sürecinde vakitlerini çok iyi değerlendirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

ORDU (AA) - Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün gece başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Açıklamada, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildiği kaydedilerek, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin genelinde, Akkuş ilçesinde ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Okulu ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

GİRESUN (AA) - Giresun'daki kar yağışı nedeniyle Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezdeki köy okullarında yarın eğitime ara verildiğini söyledi.

Merkez ilçedeki okullara taşımalı sistemle gelen öğrencilerin izinli sayılacağını ifade eden Akkurt, "Şehir merkezindeki okullarda ise eğitim devam edecek. Şu anda kent merkezinde kar yağışı etkili değil" dedi.

Akkurt, Giresun'un ilçelerinde ise eğitime ara verilip verilmeyeceğine kaymakamlıkların karar vereceği dile getirerek, Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiğini kaydetti.

RİZE (AA) - Rize'nin Çamlıhemşin, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalara göre, öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceği değerlendirilerek, ilk ve orta dereceli okullarda 31 Aralık Perşembe günü eğitime ara verilmesi kararı alındı.

İkizdere ilçesinde ise kar yağışının aralıklarla devam ettiği, Yatılı İmam Hatip Lisesi dışındaki ilk, orta ve liselerde ulaşım güçlüğü yaşayan öğrencilerin izinli sayılacağı belirtildi.

Öte yandan, bazı ilçelerde kar yağışının devam ettiği, buralarda eğitim öğretime ara verilip verilmeyeceğinin ise yarın kararlaştırılacağı kaydedildi.

YOZGAT (AA) Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

ERZURUM (İHA) - Erzurum'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

31 Aralık 2015 Perşembe günü kent genelinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiği belirtilerek İl Kriz Merkezinden şu açıklama yapıldı:

"Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde okul öncesi, ilköğretim okulları, liseler ve özel eğitim kurumları 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Kamuda görev yapan hamile personeller ve engelliler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır.

DÜZCE (İHA) - Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi.

Kar yağışının etkili olduğu Düzce-de akşam saatlerine doğru tatil haberi geldi. Kar yağışının etkili olduğu Düzce'de tüm okullar perşembe günü tatil edildi.

NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nevşehir'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.

SAMSUN (İHA) - Samsun'da olumsuz hava şartları nedeniyle tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, elverişsiz hava şartları nedeniyle tüm okullarda 31 Aralık Perşembe günü eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.

ÇORUM

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün ve yarın tatil edildiği belirtildi.

Kent merkezi ile söz konusu 10 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacakları kaydedildi.

TOKAT (AA) - Tokat'ın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ın ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi.

Yazıcı, yaşanabilecek sıkıntılar göz önüne alınarak yarın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerindeki okullarda eğitime ara verildiğini kaydetti.

KARABÜK (İHA) - Karabük'te etkili olan kar yağışı sebebiyle Eflani ilçesinde de eğitime 1 gün ara verildi.

Karabük'te etkili olan kar yağışı sebebiyle, Ovacık ilçesinden sonra Eflani ilçesinde de eğitime bir gün ara verildi. İlçe Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, yağışların devam etmesi sebebiyle Eflani ilçesinde de Perşembe günü ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün başlayan, yarın da aralıklarla devam edecek kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.

Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, Ovacık'a bağlı belde ve köylerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eğitim öğretime yarın ara verileceği kaydedildi.

BOLU (AA) - Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bolu Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının aralıklarla devam ettiği Gerede ve Dörtdivan ilçe merkezleri ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitim verilemeyecek.

Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

HAKKARİ (AA) - Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının yaşandığı belirtilerek il merkezi ve bağlı köylerde, ilk ve orta dereceli okullarda (yatılı eğitim kurumları hariç), eğitim öğretime yarın ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

AA muhabirinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kar yağışının etkisini sürdürdüğü Şenpazar ve Bozkurt'taki okullarda eğitime yarın için ara verildi.

SİVAS (AA) - Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi.

Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Akıncılar ve Gölova'daki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitimine ara verildiği belirtildi.

Kamuda çalışan hamileler ile engellilerin de bugün öğleden sonra ve yarın izinli sayılacağı ifade edildi.

Öte yandan, D-100 karayolunun Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerindeki kesimlerinde, kar yağışı nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Karayolu ekipleri, hasarlı trafik kazalarının yaşandığı bölgede kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri de sürücüleri yağış ve buzlanma nedeniyle dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

KARAMAN (AA) - Karaman'da taşmalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Meteorolojiden alınan bilgiye göre, yarın hava sıcaklığının gece eksi 9, gündüz eksi 5 derece olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, don ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı sistem kapsamındaki merkeze bağlı köy ve beldelerde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitimine 1 gün ara verildiği bildirdi.

AA-İHA-DHA