Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılacak en ufak bir açıklama yüreklerine su serpecek.

Daha önce de defalarca yazdık, MEB keşke her hafta olağan bir toplantı yapsa da kamuoyunun merakla beklediği konularda açıklama yapsa ne iyi olur.

Umarız yakında bu noktaya da gelirler

Haziran atamasının öne çekilmesi ve boşalan kadrolara sözleşmeli öğretmen alınması için yüz binin üzerinde imza topladık.

Peki bu konuda bir gelişme oldu mu, Bakanlık bu konuda ne düşünüyor?

İşte tüm bu soruların cevabını Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’ya en yakın isimlerden birine sorduk. Bakan Çubukçu ve Bakanlık bu konuda ne düşünüyor?

SORU: Haziran atamasının öne çekilmesi konusunda 100 binin üzerinde imza toplandı. Bu konuda bir gelişme var mı?

CEVAP: Şu an için alınmış öyle bir karar ya da düşünce yok.

SORU: Ama bu konuda çok büyük bir beklenti var. Dersler boş geçiyor ya da vasıfsız öğretmenler dolduruluyor. Buna rağmen kararda bir yumuşama olmaz mı?

CEVAP: Bu konuya Bakan Hanım karar verir. Ama şu an için böyle bir karar aşamasında değil.

SORU: Peki Haziran çok geç değil mi?

CEVAP: Artık öğretim yılı ortasında atama yapılmayacak. Bu konuda kararlıyız. Bundan sonraki uygulamalar hep bu yönde olacak. Tek atama dönemi olacak ve bu da Ağustos’ta gerçekleşecek.

SORU: Peki Haziran ataması?

CEVAP: O Şubat atamasının yerine alınmış bir karar . 2008 ve 2009 KPSS’ye girenlerin haklarının yanmaması için getirildi. Mart ayına çekilmesi, daha önce aldığımız,yıl ortasında atama yapılmayacak kararı ile çelişir. Bu yüzden Haziran’da atama yapılacak.

SORU: Peki o zaman kime ne faydası olacak? 10 bin kadronun neredeyse tamamına yakını, puanları daha yüksek olduğu için sözleşmeliler tarafından dolduracak. Eğer bir de bundan sonra sözleşmeli alınmayacak kararını uygulayacak olursanız, kimseye bir yararı olmayacak. Öğretmen arkadaşlarımız “bu tam bir kandırmaca olur” diyorlar ki, haksız da sayılmazlar. Daha net soracak olursak, haziran ataması öne çekilir ya da çekilmez o ayrı bir konu, bu atamadan sonra ek alım yapılacak mı yapılmayacak mı?

CEVAP: Evet yapılacak.

SORU: Peki bu alım kadrolu mu olacak yoksa sözleşmeli mi?

CEVAP: Tıpkı aralıkta olduğu gibi kadroya geçen sözleşmelilerin yerine yine sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Yani yeni öğretmen arkadaşlara atanma olanağı sağlanacak.

SORU: Bu kesin mi? Maliye ile bir sorun yaşanmaz mı?

CEVAP: Hayır yaşanmaz.,bu konu Maliye ile ilgili değil. Sözleşmeli kadrolar Milli Eğitim Bakanlığı’nın uhdesinde. Boşalan sözleşmeli kadrolara yeni sözleşmeli öğretmenler alınırken Maliye karışmıyor.

SORU: 10 bin kadronun ne kadarı sözleşmelilerden oluşur? Yani ne kadar yeni sözleşmeli kadro açılır?

CEVAP: Bu konuda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. 6 ila 8 bin arası bir beklenti var.

SORU: Boşalan sözleşmeli kadrolara , peki ne zaman yeni sözleşmeli öğretmenler alınacak?

CEVAP: 10 bin kadroya yönelik atama gerçekleştikten hemen sonra, onlar için ayrı bir alım yapılacak. Tıpkı Aralık ayında olduğu gibi.

SORU: Peki bu sözleşmeli kadrolara yine eki KPSS puanı olanlar mı başvurabilecek?

CEVAP: Evet eski puanlar ek sözleşmeli alımında da geçerli olacak..

SORU: Hangi branştan ne kadar öğretmen alınacağı belli oldu mu?

CEVAP: Bu konuda henüz karar alınmadı. Dağılım yapılmadı….

ABBAS GÜÇLÜNÜN SİTESİNDEN ALINTIDIR...